SEGRE

CONCERTS ACTIVITATS

El ritme s’imposa a la calor

Lleida celebra una nova edició de la Festa de la Música, amb la participació de deu escoles || Hi van actuar uns 600 músics i percussionistes, 350 dels quals alumnes dels centres de Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans van desafiar ahir les altes temperatures de la ciutat per assistir una edició més, l’onzena, a la Festa de la Música de Lleida. En aquesta ocasió, segons dades facilitades per la Paeria i els organitzadors, hi van participar uns 600 músics i percussionistes, dels quals 350 eren alumnes de deu escoles de música de la capital del Segrià. Una de les novetats d’aquest any va ser la col·laboració amb el Centre d’Art la Panera, on va poder veure’s la performance 13th Magic Skull amb motiu de la inauguració de la mostra Una exposició de mirar de l’artista Enric Farrés Durán (vegeu el desglossament).

La festa va començar amb un doblet d’alumnes de l’Escola de Música L’Intèrpret: a la plaça de la Paeria van actuar L’Intèrpret Big Band i actors i cors del Rubab interpretant Les cançons del Rubab (10.15 h) i a la plaça Ricard Viñes, diferents combos del mateix centre (11.00 hores). Aquí els van prendre el relleu alumnes de Músics-Taller de Música fins que van clausurar el matí una altra vegada els combos de L’Intèrpret. Mentrestant, davant de l’ajuntament podien sentir-se les orquestres del Conservatori Municipal de Música, l’orquestra infantil de l’Escola d’Acordió de Lleida, diferents formacions de l’Escola de Música Pons Rosselló i duos cambrístics de Dalcroze, centre d’estudis musicals. Encara que el públic va aguantar estoicament el sol de justícia que acompanyava els artistes, sí que va poder observar-se com gradualment aquells que estaven asseguts sota l’astre rei anaven movent les cadires fins a les files on encara hi havia ombra, les més pròximes a la Paeria. A la tarda, va ser el torn de la Big Band de l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà i de Dixie i el grup de música celta de l’Escola de Música Arts Musicals. A més, la Ilerband oferia concerts itinerants des de la plaça de Sant Francesc fins al Pati de les Comèdies. A partir de les 21.00 hores, la festa es va traslladar a la plaça Esteve Cuito, al Pati de l’Escorxador, on va tenir lloc l’A pèl fest, la setena batucada popular de Lleida, amb aproximadament 250 músics.

La regidora de Cultura, Montse Parra, va destacar la participació i la gran qualitat d’aquesta festa malgrat ser amateur.

Ahir a La Panera també es va inaugurar Paper, pedra, disseny, una retrospectiva sobre el treball de l’equip de disseny gràfic Lo Siento Studio, amb deu anys de trajectòria. Aquí els alumnes de l’Escola de Belles Arts van protagonitzar una acció a l’autobús que feia la línia Barcelona-Lleida-Barcelona.

Inauguració amb ‘performance’ a La Panera, que obre dos mostresEl Centre d’Art la Panera de Lleida va acollir ahir la performance de surf instrumental 13th Magic Skull, un espectacle vinculat a la Festa de la Música amb motiu de la inauguració de la mostra Una exposició de mirar, un dels primers projectes individuals d’Enric Farrés Duran en una institució pública, en la qual presenta un manuscrit inèdit de l’escriptor català Josep Pla.

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.ÒSCAR MIRÓN

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.ÒSCAR MIRÓN

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.ÒSCAR MIRÓN

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.

Els petits de l’Escola d’Acordió, preparats per actuar.ÒSCAR MIRÓN

tracking