SEGRE

MÚSICA EFEMÈRIDE

La Coral Ginesta de Cervera celebra 40 anys cantant

Prepara la novena edició del concert sota el túnel de l’A-2 || Oferirà dos concerts a Atenes, un en un camp de refugiats

La Coral Ginesta va assajar divendres passat el concert sota l’autovia a l’església de Sant Domènec.

La Coral Ginesta va assajar divendres passat el concert sota l’autovia a l’església de Sant Domènec.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Coral Ginesta de Cervera, fundada el 1977 per Narcís Saladrigues i dirigida actualment per Xavier Puig, celebra aquest any el 40è aniversari cantant sobretot música catalana arreu del món. La coral la formen avui dia 45 cantants i ofereix al voltant d’una desena de concerts anuals. El director destaca l’evolució positiva de la coral: “Vam començar amb concerts molt modestos a Cervera i la Segarra i aviat vam voler atansar la música catalana a altres indrets i fer intercanvis amb diferents realitats corals, ens interessava molt conèixer altres visions, i ha estat així com hem visitat Polònia, Eslovènia, Romania, Berlín...” Puig creu que “la Coral Ginesta és un dels pocs cors de Lleida que han mantingut aquest esperit i, malgrat la crisi, en la qual els cors han envellit molt, és una de les poques amb cantants de mitjana edat que han sobreviscut amb bona salut”.

La Coral Ginesta ha treballat amb diversos directors, com P. Prats, L. Vilamajó, X. Sans i M. Valdivieso. Entre el 1999 i el 2001, van compartir tasques de direcció Montserrat Roset i Aleix Oliveras. Del 1994 al 1999, va ser dirigida per Xavier Puig, excantant de la formació, que va reprendre la direcció l’any 2002, després de finalitzar els seus estudis a Viena.

La coral, dirigida per Xavier Puig, té uns 45 cantors i ofereix una desena de concerts anuals

Ara, per celebrar el 40è aniversari, la Coral Ginesta prepara el novè concert sota l’autovia A-2 a Vergós, que se celebrarà dissabte que ve, 1 de juliol, a les 22.00 h. La Coral Ginesta, al costat de diversos músics, oferirà l’òpera barroca Dido i Enees, de Henry Purcell. Xavier Puig assegura que “interpretar una òpera és el repte que ens hem plantejat per celebrar l’aniversari, i ho farem amb tots els ingredients: l’orquestra, l’escenificació...”.

El director de la Coral Ginesta revela que van escollir Dido i Enees perquè “la part coral és la gran protagonista de l’òpera”, un fet poc usual. Un total de seixanta persones pujaran a l’escenari del túnel de l’A-2, en el qual, a més de la Coral Ginesta, hi haurà l’Orquestra de Cambra Terrassa 48; el ballarí i director d’escena Xevi Dorca; videocreacions de Miquel Camacho; les sopranos Irene Mas, Sandra Roset i Marta Valero; la mezzosoprano Elisenda Arquimbau; el baríton Josep Ramon Olivé, i el tenor David Garravé.

Després de celebrar el concert, la formació es desplaçarà a Grècia, on oferirà una petita representació en un camp de refugiats d’Atenes i a la mateixa ciutat.

tracking