SEGRE

ARQUEOLOGIA EXCAVACIONS

Troben restes de la catedral de la Seu d'Urgell del segle VI

Durant les obres de restauració al temple de Santa Maria

Imatge d’una de les sitges trobades a la Seu d’Urgell.

Imatge d’una de les sitges trobades a la Seu d’Urgell.OBISPADO DE URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En el marc de les obres de restauració i consolidació del conjunt de la Catedral de Santa Maria d’Urgell de la Seu d’Urgell, que el ministeri de Cultura ha portat a terme entre les anualitats 2016 i 2017, s’han posat al descobert vestigis d’elements constructius d’època paleocristiana que podrien ser les restes de la catedral primigènia. Durant les excavacions, s’han localitzat una sèrie de nivells arqueològics i dos estructures que semblen datar, segons els materials ceràmics, d’entre els segles V i VII. L’arqueòleg encarregat dels treballs, Òscar Augé, va explicar que “destaquen les restes d’una estructura semicircular tallada per la fonamentació de la catedral actual, que podria tractar-se de restes vinculades al primer temple paleocristià del segle VI”.

L’arqueòleg, no obstant, va puntualitzar que “les característiques de la intervenció que s’ha portat a terme, que no ha permès obrir més en extensió, no ens permeten assegurar del tot que les estructures del temple siguin les de la catedral primigènia, encara que tot sembla indicar-ho”.

Augé va concloure que “esperem poder continuar estudiant-ho en un futur”. Les principals troballes han estat dos estructures amb pedra per a la fonamentació de la catedral actual, dos sitges diferents i vestigis ceràmics.

tracking