SEGRE

FiraTàrrega 2017 comptarà amb 54 espectacles provinents de 8 països

Del 7 al 10 de setembre, amb una edició que posa el focus en la participació

Un espectacle de l'última edició de Firatàrrega.

FiraTàrrega 2017 comptarà amb 54 espectacles provinents de 8 païsosXavier Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega ha presentat aquest dimarts la programació de la seua nova edició, que tindrà lloc del 7 al 10 de setembre. Enguany, el certament tindrà com a lema la participació i comptarà amb 54 projectes, provinents de 8 països, amb un total de 21 estrenes.

En el conjunt de la programació hi ha un 55% de companyies catalanes, un 27% de la resta de l'Estat espanyol i un 18% d'internacionals. A més, en aquesta edició, FiraTàrrega participa en la coproducció de 14 espectacles a través del programa Suport a la Creació més l'espectacle inaugural, un 28% del total de la programació.

El programa de la Fira s'estructura en 5 seccions: Participa, ja que la participació de la comunitat d'espectadors és el component nuclear de FiraTàrrega 2017; Reclama, produccions que plantegen mirades, temes o debats d’actualitat; Actua, propostes on l'espectador esdevé part de l'espectacle; Celebra, arts escèniques per a ser “saltades, ballades, rigudes i cantades”; i Juga, la fira més lúdica, oberta a la descoberta de tallers, jocs i instal·lacions.

L’edició 2017 de FiraTàrrega posa el focus en la participació. Per això, dins la secció Participa, l'artista multidisciplinària Ada Vilaró i el científic Josep Perelló presentaran urGENTestimar, l'acció inaugural d'aquesta edició. Es tracta d’un projecte artístic que té l'objectiu de diluir les fronteres des de l'art i la ciència, tot basant-se en la participació comunitària.

La recerca científica es visualitzarà abans, durant i després de l'acció inaugural, al compàs dels tres moments clau del treball científic: el treball previ amb associacions i col·lectius de Tàrrega, el llançament d'un grup de conversa a la xarxa i l'experiència relacional entre els individus a la mateixa plaça durant les 40 hores que durarà la posada en escena. El resultat final de la investigació es farà públic en els mesos posteriors a l'acció artística presencial.

avanç de la programació

CONSULTA EN AQUEST ENLLAÇ LES OBRES DE L'EDICIÓ 2017 DE FIRATÀRREGA

L'espectacle inaugural de l'última edició de FiraTàrrega.

El 87% de les companyies de FiraTàrrega van aconseguir contractes de programacióXavier Santesmasses

Avanç de programació de FiraTàrrega

tracking