SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

La companyia de l'Aula de Teatre guanya de nou el premi Buero

El certamen estatal distingeix la interpretació col·lectiva a l’obra ‘Q’

La Inestable 21, premiada en un festival a Madrid a l’octubre.

La Inestable 21, premiada en un festival a Madrid a l’octubre.AULA DE TEATRE DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia juvenil de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, La Inestable 21, va guanyar aquest dimecres la catorzena edició dels premis Buero de teatre jove de la Fundació Coca-Cola en la categoria no escolar amb l’últim muntatge, Q, que es va estrenar la tardor del 2015 sota la direcció d’Antonio Gómez.

La trajectòria de La Inestable 21 en aquest premi estatal que impulsa les arts escèniques entre els joves de 14 a 21 anys està plena d’èxits i reconeixements en l’última dècada. De fet, la majoria dels muntatges gestats en aquesta companyia, integrada per alumnes de l’Aula menors de 21 anys, han rebut des de l’any 2006 el reconeixement dels premis Buero, ja sigui en la fase autonòmica o a l’estatal.

El 2015, l’obra Naün va ser distingida amb el premi màxim a Espanya, a més de reconèixer com a millor actriu Aida Cabré. L’any anterior, el 2014, Mukashi va rebre el premi a l’originalitat del muntatge. I el 2012, Coma també va ser reconeguda amb el premi autonòmic i l’estatal en aquests guardons que, amb catorze anys de vida, han comptat amb la participació d’uns 60.000 joves, prop de 3.000 grups teatrals i aproximadament un milió d’espectadors.

En l’edició d’aquest any, el jurat va distingir la interpretació col·lectiva de La Inestable 21, mentre que va fer públic també el nom dels tres grups finalistes de la categoria escolar, d’instituts de Madrid, Barcelona i Guadalajara. Uns i altres podran representar les respectives obres al Teatro Valle-Inclán de Madrid.

En el cas de la companyia lleidatana, serà el divendres 30 de juny. A més, l’organització convidarà guanyadors i finalistes a un campus teatral a la capital espanyola, amb tallers, activitats i trobades previstes amb l’actor i cantant Fran Perea, el dramaturg Miguel del Arco i les actrius Carmen Ruiz (Yo soy Bea, Gym Tony, Crimen perfecto, Mortadelo y Filemón) i Irene Escolar (Goya a millor actriu revelació el 2016 per Un otoño sin Berlín).

L’entrega del premi, el dia 3 de juliol al teatre madrileny, comptarà amb la presència, entre d’altres, de l’actor i fundador de Tricicle Paco Mir i del Premi Max 2017 al millor actor, Ángel Ruiz.

tracking