SEGRE

CERTÀMENS ESTIU

Andrea Motis i Maria del Mar Bonet, al juliol a la Seu Vella

Nou festival musical, hereu del Concordia que se celebrava a la tardor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu Vella es convertirà aquest juliol en una protagonista més de les nits d’estiu. I és que estrenarà el Seu Vella Music Festival, un certamen musical hereu del Concordia, que acollirà sis concerts de música actual. El certamen és la novetat més important de les Nits d’Estiu que es van presentar ahir (vegeu el desglossament) i té com a objectiu convertir-se en el “festival internacional de música de Lleida d’estiu i posicionar el monument dins del sector dels festivals”, va assenyalar ahir l’alcalde Àngel Ros.

Així, el Seu Vella Music Festival començarà diumenge vinent, 2 de juliol, amb l’actuació de la jove saxofonista, trompetista i cantant de jazz catalana Andrea Motis, acompanyada de Joan Chamorro Quartet. Com la majoria de la resta de recitals, començarà a les 20.30 hores. Amb permís de la jove i respectada artista, un dels plats forts del certamen el protagonitzaran la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet i el guitarrista i cantautor català Quico Pi de la Serra, el dijous 27 de juliol. Es tracta d’un dels concerts commemoratius del 50 aniversari de la trajectòria artística de la intèrpret, en què recuperen el repertori del disc Quico-Maria del Mar, publicat el 1979. Així mateix, el dia 8 de juliol serà el torn del cantautor de Solsona Roger Mas, un dels més reconeguts del panorama català actual.

BMW Unicars Ponent és el patrocinador d’aquest nou festival d’estiu de Lleida a la Seu Vella

La nota femenina i lleidatana vindrà per partida triple, amb el concert i espectacle que protagonitzaran Meritxell Gené, Heura Gaya i Meritxell Cucurella-Jorba el dia 14. La setmana següent (dia 22) actuarà el cor nord-americà Salt Lake Vocal Artist, que aquests dies serà també a Barcelona.

Finalment, tancarà el cicle (dia 29) la música balcànica dels Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. BMW Unicars Ponent patrocina el festival, una cosa que van agrair efusivament tant el director del Turó, Joan Baigol, com Àngel Ros i l’edil Montse Parra, mentre posaven èmfasi en la importància del mecenatge. Els preus de les entrades oscil·laran entre els 10 i els 20 euros.

Les visites o tallers a l’acabat d’inaugurar Museu del Clima i la Ciència de Lleida seran una de les principals novetats en les Nits d’Estiu d’aquest any (a més del Seu Vella Músic Festival). Segons va explicar l’alcalde, Àngel Ros, el cicle comptarà amb “unes 200 activitats, xifra que suposa unes cinquanta més que l’any passat”, pensades per a tots els públic fins al proper 23 de setembre.

Així, els lleidatans poden trobar des de visites guiades a les exposicions en curs als museus municipals de Lleida fins a les festes majors dels barris de la ciutat, passant per activitats esportives com la cinquena edició de la Lleida Night Run, la cursa nocturna a la Seu Vella o el mercat de les rebaixes de la Zona Alta i l’Eix Comercial.

La tinenta d’alcalde Montse Parra va recordar que un any més els lleidatans podran disfrutar del Liceu a la Fresca (21 de juliol, plaça Esteve Cuito).

Segons va explicar Ros, el programa imprès que es va presentar ahir es complementa amb la versió en línia i la informació a través del Codi QR, eines que permeten veure l’oferta més actualitzada i les activitats que s’hi vagin incorporant. En aquest sentit, Ros va apuntar que ja s’han afegit sardanes a la Bordeta i el Secà de Sant Pere i el concert de la Banda Municipal per la festa major de Cappont.

tracking