SEGRE

El Picurt homenatja Marc Recha en la seua clausura

El cineasta català assegura que “el meu cine és la meua vida” || Segons ell, “promocionar el Pirineu també podria canviar-lo”

Marc Recha fa broma amb la directora de Picurt, Montse Guiu, dissabte durant la clausura.

Marc Recha fa broma amb la directora de Picurt, Montse Guiu, dissabte durant la clausura.PICURT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta català Marc Recha es va convertir dissabte a la nit en un dels grans protagonistes de la clausura de l’11 edició de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, que havia començat dimarts passat.

Recha va rebre un premi honorífic per la seua trajectòria i aportació al cine de muntanya. Precisament una de les seues pel·lícules, Un dia perfecte per volar, va obrir el festival.

Recha, en un dels moments més excèntrics de la nit va assegurar que “el meu cine és la meua vida”. També va opinar que “hi ha la paradoxa que com més promocionem el Pirineu més perdrà la seua essència i s’omplirà de gent que el pot arribar a canviar profundament”.

Per tancar la nit es va projectar la pel·lícula Wolves, d’Álvaro Rodríguez, que narra les peripècies d’un pilot que fuig camps a través després de xocar amb el seu avió. Posteriorment va ser el torn dels curts The marathon diary, Otzarreta, Ailleurs, Acro i Incógnita Patagonia.

Com ja va publicar SEGRE aquest diumenge, durant la vetllada de dissabte es van entregar els premis de l’onzena edició. El Premi Gall Fer Pirineu-Ciutat de la Seu d’Urgell, dotat amb 2.000 euros, va ser per al documental basc Gutik Zura de Jon Maia i Mari Jose Barriola Baraibar, un film en el qual l’essència del bosc i la fusta s’utilitzen com a metàfora de la vida i la història basca.

Així mateix, el Premi Gall Fer Internacional Endesa va ser per a Rauf, de Baris Kaya i Soner Caner, sobre el conflicte kurd.

tracking