SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

Públic actor a FiraTàrrega

Primer assaig col·lectiu a la plaça Major per a l’espectacle inaugural del certamen || Una acció teatral de quaranta hores amb prop de 400 veïns i artistes

L’artista Ada Vilaró va presentar l’acció teatral a la plaça Major.

L’artista Ada Vilaró va presentar l’acció teatral a la plaça Major.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista Ada Vilaró i el científic multidisciplinari Josep Perelló es troben en ple procés creatiu de la singular acció teatral que es convertirà en l’obra inaugural de la pròxima edició de FiraTàrrega, del 7 al 10 de setembre.

Es tracta d’una proposta denominada urGENTestimar, que es portarà a terme a la plaça Major de la capital de l’Urgell durant quaranta hores seguides, entre primera hora del matí del dijous dia 7 de setembre i fins a última hora del divendres 8.

Una original proposta molt allunyada del tradicional muntatge inaugural d’una hora de durada, en la qual està prevista la participació d’entre 300 i 400 persones, entre membres d’entitats i col·lectius locals, veïns, públic del certamen, artistes i programadors.

Després d’uns primers assajos parcials, que s’han portat a terme les últimes setmanes, dimecres a la tarda es va organitzar un primer assaig col·lectiu a la mateixa plaça Major, ara ja amb un bon nombre de protagonistes de diverses entitats socioculturals de la ciutat. Vilaró va explicar que l’objectiu és “donar a conèixer a Tàrrega i a tot el món el missatge que volem difondre: la urgència de ser, d’estar junts i d’estimar-nos”.

Segons Vilaró, “ho fem amb la gent de Tàrrega perquè són els amfitrions i han de ser els primers a transmetre, encomanar i convidar al públic aquesta urgència d’estimar-nos”.

Vilaró va revelar que l’acció inaugural comptarà amb dos moments culminants per als quals es necessitaran molts participants, que serà dijous i divendres a les 20.00 h. “Seran accions de col·lectivitat de gairebé unes dos hores en les quals els actors hauran d’entrar a la plaça, un espai públic, i estendre el seu cor amb només la seua presència i el silenci”. Menjar, dormir, caminar, córrer, observar, compartir... seran diferents accions que es viuran a la plaça durant les quaranta hores de l’acció.

Trenta persones dormiran fins i tot en aquest espai, amb trenta llits habilitats per a l’ocasió. urGENTestimar és una investigació artística i científica sobre l’amor, la convivència, el respecte i l’acceptació de l’altre, en sintonia amb el lema que presidirà aquest any FiraTàrrega, la participació.

L’artista Ada Vilaró va presentar l’acció teatral a la plaça Major.

L’artista Ada Vilaró va presentar l’acció teatral a la plaça Major.SEGRE-TÀRREGA

tracking