SEGRE

PALEONTOLOGIA

Un estiu entre dinosaures

Propostes per al públic familiar al Museu de la Conca Dellà i a Dinosfera || Amb visites guiades a jaciments, tallers i sopars ‘paleontològics’

Visita guiada al jaciment d’ous fòssils de Coll de Nargó.

Visita guiada al jaciment d’ous fòssils de Coll de Nargó.ICP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Visitar els jaciments d’ous fòssils i petjades de dinosaures, convertir-se en paleontòleg per un dia, dormir al costat d’un rèptil prehistòric o entrar en espais habitualment no visitables dels museus per veure en directe com es preparen els fòssils són algunes de les propostes que han organitzat per a aquest estiu el Museu de la Conca Dellà, a Isona (Pallars Jussà), i l’espai Dinosfera, a Coll de Nargó (Alt Urgell), especialment dirigides al públic infantil i familiar, per difondre l’extraordinari patrimoni paleontològic del Pirineu de Lleida, un dels més rics d’Europa en restes de dinosaures.

“L’objectiu és que els visitants descobreixin que els fòssils són una finestra al passat que permet als paleontòlegs reconstruir mons que ja no existeixen”, explica Àngel Galobart, director dels dos centres museístics i responsable del projecte Dinosaures dels Pirineus, impulsat per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

A més de visites guiades a jaciments i tallers diversos, entre les novetats s’organitzaran sopars amb menús fets a base d’ingredients històrics o d’inspiració paleontològica i, a Isona, la Dinogresca, una cercavila amb bestiari català i correfoc, el 26 d’agost.

El Museu de la Conca Dellà també difondrà el llegat romà d’Aeso, amb el descobriment d’una placa dedicada a l’emperador Trajà i una recreació de les legions romanes, que comptarà amb l’actuació de la formació Legió VII Gemina de Tarragona, el dia 5 d’agost.

Agenda

Museu de la Conca Dellà.

Visites guiades al jaciment de petjades de Basturs, cada dijous i dissabte de juliol i agost.

Visites a les sales de treball del Museu, on es podrà veure la cua d’un hadrosaure en restauració i el coll d’un titanosaure.

Tallers infantils Qui arriba primer? (els dijous) i La nit al Museu (20 de juliol i 17 d’agost), amb activitats i jocs nocturns sobre dinosaures.

Sopar paleontològic al Museu (19 d’agost).

Dinosfera.

Visites guiades al jaciment d’ous fòssils de Coll de Nargó (caps de setmana).

Visites al laboratori de restauració.

Taller infantil Vine a dibuixar dinosaures (13 de juliol) i La nit al Museu (15 de juliol). 

Sopar paleontològic (28 de juliol). 

tracking