SEGRE

HISTÒRIA

Josep Fontana rep el Reconeixement Josep Benet

Florència Ventura, viuda de Josep Benet, amb Josep Fontana.

Florència Ventura, viuda de Josep Benet, amb Josep Fontana.SEGRE-CERVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Història Contemporània de Catalunya, impulsor del Reconeixement Josep Benet en memòria del polític i historiador de Cervera mort fa deu anys, va entregar dilluns la primera edició d’aquesta distinció a l’historiador Josep Fontana Lázaro, fundador i director de l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives.

Segons el director del Centre d’Història Contemporània, Jaume Sobrequés, “el guardó pretén reconèixer la trajectòria d’historiadors del país”. L’acte, celebrat al Museu d’Història de Catalunya, va estar presentat per l’editor Josep Poca, originari de Bellpuig, que va explicar que la distinció pretén homenatjar “aquells historiadors compromesos que treballen pel seu país”.

La viuda de Josep Benet, Florència Ventura, va recordar que l’historiador i polític de Cervera “va dedicar la seua vida, dia a dia, a obrir bretxes contra la tirania, i avui no estaria inactiu”, amb referència al procés polític que viu en l’actualitat Catalunya.

Maria Guinovart va entregar a Josep Fontana un quadre del seu pare, Josep Guinovart. Com a advocat, Benet (1920-2008) va defensar casos de polítics catalans davant l’opressió del règim franquista. Com a historiador, va difondre els personatges i moments de la història política catalana durant el franquisme.

tracking