SEGRE

Construiran un camí de tova per unir les fundacions Guinovart i Viladot

La intervenció es farà en el curs Art i territori de la Universitat d'Estiu

Foto: Fundació Viladot

Construiran un camí de tova per unir les fundacions Guinovart i Viladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció d'un camí de tova entre les fundacions Guillem Viladot i Guinovart és un dels tallers programats en el curs Art i territori de la Universitat d'estiu de la Universitat de Lleida (UdL) que se celebra a Agramunt del 5 al 7 de juliol i que enguany està dedicat als camins.

‘Sensafi’ és el títol del taller col·laboratiu que duran a terme els setze d'alumnes inscrits al curs, sota la direcció de la pintora i gravadora vallenca Mon Gomis. La intervenció està prevista que s'iniciï a les 11 del matí, davant la Fundació Espai Guinovart, per acabar al voltant de dos quarts de tres de la tarda a les portes de Lo Pardal.

Aquesta acció sobre el paisatge urbà vol ser un homenatge a tots dos artistes, explica Mon Gomis, i una aproximació al territori.

Es tracta de fusionar el concepte d'infinit, tan proper al poeta Guillem Viladot, amb la matèria -la terra i la palla-, tan present en l'obra de Josep Guinovart.

Per construir el camí de 100 metres que separa ambdós espais s'utilitzaran 5.200 quilos d'argila i 200 de palla que, barrejats amb aigua, formaran la tova amb què es construirà el trajecte "d'infinits", afegeix la coordinadora del curs, Maria Codorniu.

tracking