SEGRE

INVESTIGACIÓ

El músic del Conservatori Miquel González, doctor en història de l'orgue

El músic Miquel González, en una imatge d’arxiu.

El músic Miquel González, en una imatge d’arxiu.J. C. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El professor d’orgue i clavicèmbal del Conservatori Municipal de Música de Lleida, Miquel González, ha rebut recentment el títol de doctor en Història de l’Art i Musicologia per la tesi L’orgueneria a Catalunya (1688-1803). Catalogació, descripció i estudi de documents contractuals, amb la qual ha obtingut una menció cum laude.

Aquesta tesi, que va defensar a la Universitat Autònoma de Barcelona després de vuit anys d’investigació, destaca per la seua aportació al patrimoni musical de Catalunya, ja que aprofundeix en l’evolució dels orgues que es van construir a tot el territori català durant el segle XVIII.

Segons González, “a la demarcació de Lleida hi ha actualment trenta-cinc orgues i la majoria estan bastant deteriorats. Un dels més antics és el del santuari del Miracle (segle XVI)”. Cada tardor, González està al capdavant d’un esdeveniment musical que té per objectiu donar a conèixer els òrgans del territori, el Festival d’Orgues de Ponent i Pirineu. Aquesta dinovena edició inclourà quinze poblacions de tot Catalunya.

tracking