SEGRE

MÚSICA

La guitarra, estrella a les Garrigues amb 13 concerts

El duo Ilerda Antiqua obrirà divendres a les Borges el Garrigues Guitar Festival || En onze localitats fins al 26 d’agost

Felipe Sánchez i Maria Altadill, el duo Ilerda Antiqua.

Felipe Sánchez i Maria Altadill, el duo Ilerda Antiqua.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El duo Ilerda Antiqua, amb la cantant Maria Altadill i l’intèrpret de guitarra i tiorba Felipe Sánchez, obrirà divendres que ve (22.00 h), al Parc del Terrall de les Borges Blanques, la sisena edició del Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol, que s’estendrà amb uns altres dotze concerts per onze localitats de la comarca fins al 26 d’agost. La Floresta i Fulleda s’han sumat aquest any al cartell del certamen, que compta amb cites a les Borges, Arbeca, el Cogul, l’Espluga Calba, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juneda, la Pobla de Cérvoles i Vinaixa. El festival, impulsat des del consell comarcal, presenta gairebé dos mesos d’activitats amb la guitarra clàssica com a protagonista no només amb concerts, sinó també amb conferències, un passeig cultural, visites guiades al patrimoni de les diverses localitats participants i maridatges gastronòmics.

La cita musical inaugural es desenvoluparà davant de la biblioteca comarcal Marquès d’Olivart de les Borges, amb dos músics destacats i amb una llarga experiència sobre els escenaris. La tarragonina Maria Altadill, establerta a les Garrigues, ha actuat com a solista en festivals internacionals i ha participat també en produccions operístiques. L’acompanyarà a la guitarra Felipe Sánchez (Ciudad Real), amb més d’una trentena d’enregistraments discogràfics en el seu historial. La programació del festival inclourà duos, solistes i formacions de cambra i un simposi el 15 i 16 de juliol a la Granadella, localitat natal d’Emili Pujol (1886-1980), sobre la figura del prestigiós guitarrista i pedagog musical.

tracking