SEGRE

PATRIMONI

Museu de Lleida pedagògic

Creixen gairebé un 50% les visites escolars, amb més de 9.300 alumnes durant el curs 2016-2017 || Més oferta per a l’any que ve, amb quatre itineraris nous

El responsable educatiu del Museu, en una activitat amb alumnes.

El responsable educatiu del Museu, en una activitat amb alumnes.MUSEU DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atractiu del Museu de Lleida com a aula escolar creix any rere any. Un total de 9.352 alumnes van visitar aquest equipament cultural durant el curs 2016-2017 acabat de finalitzar, cosa que representa un increment del 49,9% respecte al curs anterior, quan els estudiants, amb grups des de l’educació infantil fins a la universitària, van superar els 6.200.

Aquest curs passat, la gran majoria (7.103) van seguir algun dels itineraris educatius plantejats pel Museu i acompanyats de material pedagògic per treballar abans, durant i després de la visita. Els de més èxit van ser els vinculats a les exposicions temporals sobre Ramon Llull i la fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca.

El Museu de Lleida ja té disponible l’oferta educativa per al pròxim curs 2017-2018, en la qual ha incorporat quatre itineraris temàtics nous, que s’afegeixen al programa didàctic que ja s’ofereix.

Així, entre les novetats, figuren les activitats La història en un túper, vinculada a l’exposició Fams i abundàncies, sobre l’alimentació humana al llarg de la història, que s’inaugurarà a la sala temporal al setembre; Fem d’arqueòlegs a la prehistòria, sobre el pas del paleolític al neolític; Ibers i romans i Descobrim el museu amb Roald Dahl, en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.

També es continuarà oferint El museu hospitalari, per a nens amb necessitats educatives especials ingressats en centres hospitalaris.

Aragó insisteix a recórrer a la policia si l’art de Sixena no s’entrega el 31  Mentre la conselleria de Cultura de la Generalitat ultima el recurs de reposició –el termini de presentació del qual finalitzarà avui dimarts– contra la decisió de la jutge d’Osca que va ordenar la setmana passada entregar a Sixena les 44 obres que conserva el Museu de Lleida abans del 31 de juliol, des d’Aragó es va insistir aquest dilluns en la força policial com a últim recurs. La consellera de Cultura aragonesa, Mayte Pérez, va advertir a Osca que si el 31 no arriben les obres, “sol·licitarem a la jutge que ens deixi recórrer a les forces de l’ordre públic per anar al Museu de Lleida a recuperar-les”.

tracking