SEGRE

URBANISME

Veïns del Parc de les Arts demanen retirar el projecte

Presenten al·legacions contra la cessió de part del solar a mans privades || Lamenten “ocultació d’informació” de la Paeria

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma veïnal El Parc és Nostre va presentar aquest dimarts a la Paeria les seues al·legacions en contra del projecte municipal del Parc de les Arts al solar del carrer Alcalde Pujol, al barri de Camps d’Esports de la ciutat de Lleida, al considerar que “la proposta és nul·la de ple dret ja que preveu 6.000 metres quadrats de terreny –poc més d’un terç del total–, procedents de dotacions urbanístiques a sistemes de titularitat pública, per construir un edifici de propietat privada”.

Membres de la plataforma veïnal van criticar la “falta d’informació sobre el projecte abans que s’aprovés al ple municipal de l’abril passat” i van reclamar a l’ajuntament que reconsideri la seua posició i retiri el projecte. Així mateix també van criticar una “certa ocultació d’informació”, quan aquesta es va requerir fins i tot per escrit a la secció municipal de contractació, i la “falsedat i manipulació” exercida des de la Paeria a través dels opuscles informatius repartits durant les últimes setmanes sobre el projecte urbanístic.

La CUP també va presentar aquest dimarts al·legacions al projecte, recordant que ja va votar-hi en contra al ple de l’abril. En un comunicat, la CUP va assegurar que “el plec de clàusules ha canviat les condicions proposades en el projecte inicial, un parc de 17.000 metres quadrats, però que ara contempla la cessió a 50 anys d’una tercera part del solar per a edificació d’ús privat”.

Per la seua part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va assegurar que s’estudiaran i es donarà resposta a les al·legacions, però va destacar que “no es poden barrejar aspectes jurídics i normatius amb el model de finançament”.

Larrosa va dir que el plec de condicions del projecte és “conforme a la legalitat i a les lleis de contractació pública; una altra cosa són aspectes polítics com la major o menor acceptació del model de finançament que es planteja”.

Membres de la plataforma veïnal, ahir davant la Paeria després de dur-hi al·legacions contra el pla.

Membres de la plataforma veïnal, ahir davant la Paeria després de dur-hi al·legacions contra el pla.MAGDALENA ALTISENT

tracking