SEGRE

LITERATURA

Premi 7lletres per a un lleidatà

Òscar Palazón es va convertir ahir en el segon autor de Ponent a obtenir la distinció || Amb el compendi de set relats ‘Els complements del nom’

Moment de l’entrega del premi, ahir, a la biblioteca municipal de Guissona.

Moment de l’entrega del premi, ahir, a la biblioteca municipal de Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compendi de set relats Els complements del nom, d’Òscar Palazón (Lleida, 1969), es va adjudicar aquest divendres a Guissona el premi literari 7lletres. És la segona vegada en dotze anys que un autor de Ponent guanya aquest guardó, dedicat a la figura de l’escriptor de l’Aranyó Manuel de Pedrolo.

El primer a guanyar-lo va ser el desaparegut artista Carles Hac Mor, amb No eixuguis els plats, en la setena edició. Segons el veredicte del jurat, un dels punts forts d’Els complements del nom és que se situa en un territori poc habitual per a la literatura: el del barri de la perifèria urbana, on l’heroïcitat consisteix a arribar a fi de mes i lluitar per la dignitat de la família. Allà sobreviu un grup heterogeni de personatges que busquen la felicitat en un ambient poc amable.

Òscar Palazón és professor de Secundària, escriptor i traductor. Llicenciat en filologia anglogermànica, treballa com a professor d’anglès en un institut de Tarragona. Ha escrit els poemaris Atles de la memòria (Cossetània, 2005) i El coit imperfecte (March Editor, 2010), i les novel·les Un rostre que no és meu (Cossetània, 2008) i El fotògraf (Ara Llibres, 2008).

El premi són 7.000 euros i l’edició de l’original, que publicarà Pagès Editors. La gala d’entrega va tenir lloc aquest divendres a la biblioteca de Guissona, on el jurat format per Anna Sàez, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes va participar en la lectura del veredicte.

Segons l’autor, es tracta de set relats independents que tenen en comú cinc personatges, tots dones que parlen en primera persona i expressen pors, somnis i frustracions. L’autor va recordar la seua infantesa a Lleida i va agrair la projecció que li permetrà una obra editada per Pagès.

Edició dedicada al gènere negre sota el lema ‘7lletres negres’ 7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Centre Municipal de Cultura de Cervera, el consell comarcal de la Segarra i la Fundació Pedrolo. L’acte d’aquest divendres va posar el punt final a les activitats paral·leles que al maig i al juny han envoltat el premi. En aquesta edició, el fil conductor era la literatura de gènere negre, sota el lema 7lletres negres. Compta amb el suport de Generalitat i Diputació i la col·laboració de Prefabricats Pujol, Pagès Editors, Grup SEGRE i Informàtica 1Minut.

tracking