SEGRE

TRADICIONS

Un Dansàneu obert a nous públics

Consolida el model de festival de dansa, música tradicional, gastronomia i patrimoni d’Àneu || Per a totes les edats, amb localitats esgotades en el 80% dels espectacles de pagament

El Dansàneu va culminar ahir amb la primera Trobada de Gegants Pirinencs als carrers d’Esterri d’Àneu.

El Dansàneu va culminar ahir amb la primera Trobada de Gegants Pirinencs als carrers d’Esterri d’Àneu.JOAN BLANCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El Dansàneu ha assolit l’excel·lència gràcies a una programació de qualitat i a un maridatge perfecte amb el territori, amb el seu patrimoni cultural i, aquest any, també amb la seua gastronomia.” Així va qualificar dissabte el conseller de Cultura, Lluís Puig, la vint-i-sisena edició del festival Dansàneu, que va finalitzar aquest diumenge al migdia amb la primera Trobada de Gegants del Pirineu pels carrers d’Esterri d’Àneu.

Puig va assistir dissabte a l’últim dels espectacles d’aquesta edició, el doble programa de Kepa Junkera i les seues joves sorginak acordionistes, que va penjar el cartell d’entrades esgotades a l’església de Santa Maria d’Àneu i que va incloure les danses de l’Esbart Marboleny de les Preses (Garrotxa).

Les esglésies de Sorpe, Isil, Son i Esterri d’Àneu s’han incorporat aquest any com a nous escenaris

En aquest marc, el conseller de Cultura, cofundador fa vint-i-sis anys del Dansàneu, va expressar la seua “gran il·lusió” per tornar a les valls d’Àneu i veure com “el nou model de festival s’ha consolidat plenament i ha aconseguit arribar a nous públics, des dels avis i àvies fins als més petits, passant pels adolescents”.

La directora del certamen, Rut Martínez, es va mostrar satisfeta de l’èxit, especialment tenint en compte que aquest ha estat el primer any amb entrades de pagament. “En tres dels cinc espectacles de pagament, s’han esgotat les entrades, i en els altres dos, hem arribat al 85% de l’aforament”, va destacar.

Per la seua banda, el president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, va subratllar el fet que el festival ha permès mostrar el patrimoni aneuenc: “La dansa i la música ens han donat l’oportunitat de mostrar espais d’altíssim valor patrimonial, majoritàriament esglésies romàniques que han estat restaurades i que, al llarg de l’any, estan habitualment tancades al públic.”

El Dansàneu va culminar ahir amb la primera Trobada de Gegants Pirinencs als carrers d’Esterri d’Àneu.

El Dansàneu va culminar ahir amb la primera Trobada de Gegants Pirinencs als carrers d’Esterri d’Àneu.JOAN BLANCO

tracking