SEGRE

CONCERTS

La guitarra presidirà el 37 curs i festival de música de Cervera

El certamen, amb actuacions com la de Blaumut, entre el 21 i el 31 de juliol

Carles Trepat, amb alguns alumnes de guitarra, que ahir van oferir una demostració dels seus dots.

Carles Trepat, amb alguns alumnes de guitarra, que ahir van oferir una demostració dels seus dots.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guitarra presidirà el 37 curs i festival internacional de música de Cervera. Coincidint amb el 200 aniversari del naixement del constructor d’aquest instrument Antonio Torres, considerat el pare de la guitarra moderna, s’exposarà a la Fira de Lutiers una de les seues guitarres, el preu de les quals en subhasta pot assolir el milió d’euros, va explicar aquest dimarts en la presentació del certamen el guitarrista Carles Trepat.

Per a Trepat, “és com l’Stradivarius de les guitarres, amb la diferència que Stradivarius va seguir una línia ja marcada en la seua època, mentre que Torres va ser el creador de la guitarra moderna”. El dia 26 Trepat dedicarà el concert de la Fira de Lutiers a tocar aquesta guitarra amb peces del seu mestre Emili Pujol entre d’altres.

El dia 27, coincidint amb el 150 aniversari del naixement del compositor de Lleida Enric Granados, Trepat l’homenatjarà amb l’estrena de Fantasia Catalana, una suite de cançons populars catalanes.

El festival se celebrarà entre el 21 i el 30 de juliol i presentarà quatre actuacions entre les propostes nocturnes de gran format, i el festival Vila Closa dedicat a solistes i grups de cambra. Aquest any, per primera vegada, el concert de música alternativa es dedicarà al pop de la mà del grup Blaumut, que el dilluns 24 presentarà el seu nou treball, Equilibri.

Segons el director del festival, Jaume Cortadelles, la relació del grup amb Cervera i el seu conservatori i amb l’OJC ha portat a presentar la proposta que habitualment s’havia dedicat a gòspel, jazz o swing. El festival l’inaugurarà la Julià Carbonell.

Aforament complet al curs, amb 270 alumnes El Curs Internacional de Música compta amb 270 alumnes. Segons la directora, Estefania Balcells, és amb els seus 30 professors el més gran de Catalunya. Té lloc de forma paral·lela al festival de música i els alumnes procedeixen en un 60% de Catalunya, el 25% de la resta de l’Estat, i el 15% de països com el Japó, la Xina, Dinamarca, Alemanya, Itàlia i França. El 40% s’allotgen en domicilis particulars.

Carles Trepat, amb alguns alumnes de guitarra, que ahir van oferir una demostració dels seus dots.

Carles Trepat, amb alguns alumnes de guitarra, que ahir van oferir una demostració dels seus dots.X. SANTESMASSES

tracking