SEGRE

UNIVERSITAT

Martí Gironell revela a la UdL les claus per transmetre la curiositat al lector

Ramon Rubinat, coordinador del curs, i l’escriptor Martí Gironell.

Ramon Rubinat, coordinador del curs, i l’escriptor Martí Gironell.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deu anys després de l’èxit d’El pont dels jueus, convertit ja en un long-seller, el periodista i novel·lista Martí Gironell (Besalú, 1971) va revelar aquest dijous a la Universitat de Lleida algunes claus per generar la curiositat al lector i mantenir-la viva al llarg d’un text.

Gironell va participar en el curs de la Universitat d’Estiu Com s’escriu un best-seller?, coordinat per Ramon Rubinat. Gironell va confessar que “no tinc la fórmula per escriure un best-seller, que en qualsevol cas, com en el de la Coca-Cola, no seria res divulgar, però sí que hi ha elements a l’hora d’escriure una novel·la que serveixen per animar i enganxar el lector”.

Al seu últim llibre, Strappo (2015), Gironell va utilitzar “el primer episodi conegut d’espoli artístic al Pirineu, el de les pintures de Mur, actualment en un museu de Boston, per reflexionar sobre on hauria de ser aquest patrimoni, al seu lloc d’origen o conservat i protegit en museus”.

La seua pròxima novel·la, que prepara per al primer trimestre del 2018, estarà ambientada al segle XX. “El meu objectiu és fer-ho passar bé al lector”, va afegir.

tracking