SEGRE

MÚSICA

Los Chicos del Coro obren dissabte el Festival Vila de Rialp

El certamen es presenta avui a Lleida amb un concert d’homenatge a Piazzolla

Les Petits Chanteurs de Saint Marc reviuran les cançons de la pel·lícula francesa ‘Los Chicos del Coro’.

Les Petits Chanteurs de Saint Marc reviuran les cançons de la pel·lícula francesa ‘Los Chicos del Coro’.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La dissetena edició del Festival de Música de la Vila de Rialp arrancarà dissabte en aquesta localitat del Pallars Sobirà amb una formació coral que ha saltat a la fama internacional gràcies al cine. Els Chicos del Coro obriran a l’església parroquial un certamen que comptarà fins al setembre amb dotze concerts més, a part d’activitats paral·leles.

Com és habitual en els últims anys, el festival es presenta prèviament a Lleida amb un concert d’aperitiu, que se celebrarà avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb el quintet Mar del Plata en un homenatge musical al geni argentí Astor Piazzolla.

El festival inclourà del 4 al 8 de setembre el concurs Mario Calado de piano romàntic antic

La pel·lícula francesa Los Chicos del coro, estrenada el desembre del 2004, va ser distingida en els premis César del cine gal, així com als premis del Cinema Europeu, i fins i tot va guanyar el Premi Sant Jordi de cine a Catalunya. Va ser nominat als Oscars com a millor film en llengua no anglesa i també per la cançó Vois sur ton chemin, que precisament obrirà el repertori que oferirà el conjunt coral a Rialp.

Els intèrprets de les cançons a la popular pel·lícula eren integrants del cor Les Petits Chanteurs de Saint Marc, de Lió, una formació que, anys després de la pel·lícula –i amb la constant renovació de veus, amb nens de 10 a 15 anys– els ha conduït a oferir concerts per tot el món i a vendre més de 50.000 còpies del disc amb la banda sonora del film.

La programació del festival comptarà amb concerts com els del pianista lleidatà Antoni Tolmos, amb l’últim disc, Energy; l’Orquestra de Cambra Amadeus de la Ràdio Polonesa; el grup Arcattia, amb el flautista Claudi Arimany al capdavant; el violinista Jesús Reina; el Quartet Casals o el pianista Ignacio Henderson, entre d’altres.

Cartell d'artistes

  • Presentació a Lleida. Avui a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (19.30 hores, gratuït), amb el quintet Mar del Plata i música d’Astor Piazzolla.
  • Estrena a Rialp. Dissabte a l’església parroquial (22.30 h, 20 €), amb l’actuació de Les Petits Chanteurs de Saint Marc (Los Chicos del Coro).
  • Solistes. Antoni Tolmos (piano, 5 d’agost); Ignacio Henderson (piano, 14 d’agost) i Jesús Reina (violí, 19 d’agost). Més el concurs Mario Calado de piano romàntic antic (del 4 al 9 de setembre).
  • Grup de cambra. Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio (15 d’agost).
  • Duos. Viola i piano amb Núria Gorchs i Montserrat Sala (27 d’agost) i oboè i piano amb José Manuel González i Edoardo Torbianelli (2 de setembre).
  • Altres formacions. Quartet Casals (10 d’agost) i Merel Quartet (13 d’agost) i grup Arcattia (26 de setembre).

tracking