SEGRE

PUBLICACIÓ

Antologia del fotoperiodista de SEGRE Lleonard Delshams

Monogràfic de la revista ‘Plec’ amb imatges dels últims 30 anys

Públic i responsables de la revista ‘Plec’ van retratar el fotògraf de SEGRE a l’arribar al Cafè del Teatre.

Públic i responsables de la revista ‘Plec’ van retratar el fotògraf de SEGRE a l’arribar al Cafè del Teatre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La revista cultural Plec va presentar aquest dijous al Cafè del Teatre un número monogràfic dedicat al fotoperiodista de SEGRE Lleonard Delshams (Bogotà, 1956) amb una àmplia selecció de les seues fotografies publicades al diari des del 1985, que es converteix en un autèntic repàs de la història gràfica de la Lleida de les últimes tres dècades.

La portada de la revista recorda la imatge al velòdrom de Lleida amb la qual Delshams va ser distingit el 1988 amb el premi Fotopress d’esports. Resident a Lleida des dels 10 anys, Delshams va formar part de l’equip que va impulsar el diari SEGRE el 1982 i és el responsable de la secció de fotografia.

En el volum poden veure’s imatges històriques com la de les restes arqueològiques que van retardar les obres de l’Auditori Enric Granados (1985), l’estrena de la remodelada plaça Sant Joan (1986), la sardana més llarga del món a Ronda (1987), les imatges de l’ascens de la UE Lleida a Primera divisió (1993), la multitudinària manifestació en contra dels atemptats de Madrid (2004) o artistes com Pepe Rubianes (2002), Manhattan Transfer (2005) o Serrat i Sabina (2007).

El director executiu de SEGRE, Juan Cal, va assegurar que “els lectors del diari distingeixen les seues fotos pel caràcter singular i únic de la seua mirada del món, amb originalitat, sinceritat, profunditat i rigor”.

tracking