SEGRE

ESTUDIS

Lleida testarà l'impacte de la cultura en l'economia

Al costat d’ altres tretze capitals espanyoles i 154 europees

Vista aèria de part de l’Horta de la ciutat de Lleida.

Vista aèria de part de l’Horta de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Madrid, Salamanca, Bilbao, Sant Sebastià, Santiago de Compostel·la, Burgos, Còrdova, Las Palmas de Gran Canària, Barcelona, Saragossa, Granada, Sevilla, Lleida i València han estat elegits per participar en un estudi comparatiu europeu que mesurarà l’impacte de la cultura en la societat i l’economia local.

La selecció de les 14 ciutats espanyoles, que se sumeixin a unes altres 154, s’ha realitzat entre una mostra de mil de 30 països europeus per desenvolupar el nou Monitor de les Ciutats Culturals i Creatives, creat pel Centre Comú d’Investigació (CCI) de la Comissió Europea, ha informat avui en una nota l’Oficina de la Comissió Europea a Espanya.

L’eina, que informa sobre la relació entre el dinamisme cultural i diferents dimensions de la vida d’una ciutat, s’articula entorn de tres índexs principals: el dinamisme cultural, l’economia creativa i l’entorn propici.

Al seu torn els índexs inclouen nou dimensions i estan mesurats a través de vint-i-nou indicadors que van des del nombre de museus i sales de concerts fins l’ocupació als sectors cultural i creatiu, les sol·licituds de patents de TIC o el nivell de confiança que tenen entre si els ciutadans d’una ciutat.

El monitor, que reuneix dades procedents de fonts públiques com Eurostat i l’Eurobaròmetre, o privades com TripAdvisor, s’actualitzarà cada dos anys.

Està disponible en forma d’eina interactiva en línia a fi de permetre que els usuaris naveguin per les ciutats seleccionades, així com d’una àmplia gamma de dades quantitatives i qualitatives sobre la seua actuació.

Segons els paràmetres ja analitzats, la ciutat cultural i creativa "ideal" a Europa seria una combinació dels millors locals i instal·lacions culturals de Cork (Irlanda), la participació cultural i l’atractiu i els llocs de treball creatius i basats en el coneixement de París (França) i la propietat intel·lectual i la innovació d’Eindhoven (Països Baixos).

A més tindria els nous llocs de treball en sectors creatius d’Umeå (Suècia), el capital humà i l’educació de Lovaina (Bèlgica), l’obertura, tolerància i confiança de Glasgow (Regne Unit), les connexions locals i internacionals d’Utrecht (Països Baixos) i la qualitat de la governança de Copenhaguen (Dinamarca).

Lleida testarà l’impacte de la cultura en l’economia

Lleida testarà l’impacte de la cultura en l’economiaEFE/Archivo

tracking