SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

Mercedes Sampietro rep el Margarida Xirgu i descobreix una placa en el seu honor

Sampietro va rebre el premi de mans de l’actriu Mònica López.

Sampietro va rebre el premi de mans de l’actriu Mònica López.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu Mercedes Sampietro va rebre dilluns el 43è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu per la seua interpretació a La senyora Florentina i el seu amor Homer, en un acte celebrat a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Després de recollir el guardó per la seua interpretació en aquesta peça de Mercè Rodoreda, dirigida per Sergi Belbel i presentada al Teatre Nacional de Catalunya, Sampietro va descobrir una placa en el seu honor a la Ronda de les Actrius de la plaça Margarida Xirgu.

Aquesta distinció destaca l’actuació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina i la guanyadora és elegida per un jurat de vint membres de grups de teatre amateur de Catalunya. “És un premi molt emocionant que vull compartir amb totes les actrius”, va assegurar emocionada, recordant grans intèrprets que també van rebre en el seu dia aquest reconeixement, com Núria Espert, Anna Lizaran, Julia Gutiérrez Caba, Rosa Novell, Julieta Serrano, Mercè Arànega o Carmen Machi.

Sampietro compta en la seua trajectòria amb més de 50 pel·lícules, 14 sèries (entre les quals l’acabada de finalitzar La Riera de TV3) i desenes de papers teatrals. Assídua a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, també va presidir l’Academia del Cine.

tracking