SEGRE

URBANISME

Moció contra el Parc de les Arts al ple de la Paeria

Veïns de la plataforma opositora demanen a l’alcalde que retiri el projecte || Amplien el termini d’al·legacions fins a l’1 d’agost

Manifestació de la plataforma veïnal el passat 27 de juny.

Manifestació de la plataforma veïnal el passat 27 de juny.ÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

La plataforma El Parc és Nostre, de veïns del barri de Camp d’Esports de Lleida, té previst presentar una moció al ple de la Paeria de la setmana que ve per reclamar la retirada del projecte del Parc de les Arts –previst al solar del carrer Alcalde Pujol– i la posada en marxa d’un procés participatiu per tractar sobre equipaments públics al barri en un futur pròxim.

Representants d’aquesta plataforma es van entrevistar ahir amb l’alcalde, Àngel Ros, i el responsable d’Urbanisme de la Paeria, Fèlix Larrosa, per plantejar-los la seua oposició a “un projecte que preveu la privatització d’una part del solar públic amb un equipament privat d’aproximadament 14.000 metres quadrats de sostre edificable, que podria ser un centre sanitari privat, que suposaria un volum de trànsit i moviments que al final empitjoraria la qualitat de vida del barri”.

A més, consideren “totalment impossible acceptar una concessió de cinquanta anys” –com preveu el projecte–, “ja que ningú de nosaltres ni els nostres fills veuran la recessió de l’edifici a mans públiques”.

La plataforma creu que el projecte “és un problema polític, fruit d’una voluntat política errònia, de manera que demanarem un acord també polític que reverteixi aquest problema entorn d’un projecte que no compta amb el suport dels veïns”.

La Paeria vol impulsar el parc “amb obtenció d’un finançament complementari”

Per la seua banda, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va explicar que “l’equip de govern municipal té la voluntat de fer un parc públic d’11.000 metres quadrats amb una inversió important, un alt valor mediambiental i amb un contingut de caràcter cultural i creatiu”.

Larrosa va assegurar que “volem impulsar el projecte partint de la base de l’obtenció d’un finançament complementari” i va recordar en aquest sentit que “el projecte es va aprovar al ple municipal de l’abril amb catorze vots a favor i vuit abstencions, entre les quals les de CiU i els Comuns”.

La Paeria ha ampliat fins al dia 1 d’agost el període per a al·legacions, que ja han presentat la plataforma i CiU, ERC, CUP i Comuns.

tracking