SEGRE

ESPECTACLES MÚSICA

'Il trovatore' a l'aire lliure

L’actor de Gerri de la Sal Carles Canut, un dels protagonistes de la retransmissió en directe de l’òpera || Tercera edició d’‘El Liceu a la Fresca’

Un moment de la retransmissió de l’òpera ‘Il Trovatore’, d’‘El Liceu a la Fresca’, ahir a la nit a la plaça de les Nacions sense Estat de Tàrrega.

Un moment de la retransmissió de l’òpera ‘Il Trovatore’, d’‘El Liceu a la Fresca’, ahir a la nit a la plaça de les Nacions sense Estat de Tàrrega.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé una vintena de localitats lleidatanes van disfrutar ahir d’una sessió a l’aire lliure de l’òpera Il trovatore de Verdi. Es tractava d’una nova sessió, la tercera, d’El Liceu a la Fresca, una iniciativa que pretén atansar l’òpera a tots els públics. El director d’escena, Joan Anton Rechi, va preparar una producció en la qual Els desastres de la guerra de Francisco de Goya van servir d’inspiració per a la posada en escena, que va voler donar protagonisme especial a l’artista aragonès i a la ciutat on es va pintar la sèrie de gravats. Goya, interpretat per l’actor de Gerri de la Sal Carles Canut, es va convertir en un espectador d’excepció de la història d’Il trovatore, que amb els pinzells anava desgranant aquesta tragèdia d’amor, revenja, guerra i mort.

En tot Lleida, la sessió estava prevista en disset municipis, entre els quals la Seu d’Urgell, Albesa, Artesa de Segre, Balaguer, Bell-lloc d’Urgell, Bellvís, Castelldans, Cervera, la Vall de Boí, Oliana, Ponts, Térmens, Torregrossa, Tremp, Vallfogona de Balaguer, Tàrrega o Lleida, on va tenir lloc a la plaça Esteve Cuito, al pati de l’Escorxador. A més, a la capital del Segrià, una hora abans de començar, els Amics de l’Òpera van oferir una xarrada per contextualitzar l’obra de Verdi al Teatre Municipal de l’Escorxador.

L’obra va poder veure’s en una vintena de localitats lleidatanes i estava prevista en 149 de tot Catalunya

Les previsions eren que ahir Il trovatore es retransmetés en 166 localitats de tot Espanya, entre les quals 149 de catalanes. Era la primera vegada que la iniciativa tenia lloc també fora de Catalunya. Pel que es fa a Barcelona, es van instal·lar pantalles en quatre escenaris diferents: Arc de Triomf, la plaça Salvador Seguí, el Centre Cívic Sant Martí i la plaça Major de Nou Barris.El Liceu a la Fresca compta amb el suport d’Endesa i de l’Obra Social La Caixa. La retransmissió va estar dedicada al recentment mort Joaquim Molins, expresident del Gran Teatre del Liceu.

tracking