SEGRE

LITIGI

El Govern creu que "no es donen les condicions" per entregar béns de Sijena

Turull assegura que "no es poden separar aquestes peces"

El Govern creu que

El Govern creu que "no es donen les condicions" per entregar béns de SijenaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Turull, ha afirmat que "no es donen els requisits ni jurídics ni físics idonis perquè calgui procedir amb l’entrega" a l’Aragó dels béns del monestir de Sijena que romanen en Catalunya.

Així ha reaccionat Turull després que el jutjat número 1 d’Osca hagi desestimat el recurs de reposició presentat per la Generalitat, que al·legava que era inexecutable la sentència que obliga a la devolució dels 44 béns del monestir de Sijena que romanen al Museu de Lleida, el termini del qual expira el 31 de juliol.

El govern català considera que "no és procedent fer aquesta entrega en aquest moment", ja que, d’una banda, "els experts en patrimoni" han advertit de què "els llocs on caldria entregar" els béns "no reuneixen els requisits i condicions físiques idònies" i, a més, "no es poden separar aquestes peces".

Turull ha destacat així mateix que "l’Audiència Provincial d’Osca ha reconegut per primera vegada al Consorci del Museu Diocesà i Comarcal" de Lleida, per la qual cosa "també ells activaran la seua defensa i a partir d’aquí veurem com evoluciona".

tracking