SEGRE

LITIGI

Aragó demana al jutjat d'entrar al Museu de Lleida amb la Policia per confiscar els béns de Sixena

Amb l’auxili de la Policia

Visitants l’any passat al Museu de Lleida davant de quatre fragments de retaule d’alabastre de Sixena.

Visitants l’any passat al Museu de Lleida davant de quatre fragments de retaule d’alabastre de Sixena.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó ha presentat aquest matí al jutjat de primera instància número 1 d’Osca un escrit en el qual sol·licita l’entrada al Museu de Lleida de tècnics, amb l’auxili de la Policia, per recuperar 44 peces del Monestir de Sijena.

En el seu escrit, a què ha tingut accés Efe, el Govern d’Aragó indica que la Generalitat de Catalunya no va presentar ahir el pla de trasllat de les peces, incomplint així el requeriment judicial, i destaca que és "més que evident" que tampoc no entregarà els béns en la data límit fixada, el 31 de juliol.

Per tant, el Govern d’Aragó sol·licita que en l’esmentada data, el 31 de juliol, i prèvia interlocutòria judicial que l’autoritzi a l’empara de l’article 701.1º de la Llei d’Enjudiciament Civil (LEC), l’entrada al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal per a la immediata confiscació judicial i posterior trasllat dels 44 béns pendents de tornar el Monestir de Sijena.

Ho sol·licita amb l’auxili de les forces i cossos de seguretat de l’Estat o qualsevol altra mesura que la jutgessa estimi necessària per garantir l’execució de la sentència en l’esmentada data.

El Govern d’Aragó demana al jutjat que doni curs a aquesta petició a fi d’evitar, una vegada més, l’incompliment en l’entrega dels béns, "sense perjudici que es dedueixi l’oportú testimoni a les autoritats competents per l’evident responsabilitat penal dels mateixos".

Aragó demana al jutjat d’entrar al Museu de Lleida per confiscar els béns de Sijena

Aragó demana al jutjat d’entrar al Museu de Lleida per confiscar els béns de SijenaEFE/Archivo

tracking