SEGRE

ARQUEOLOGIA

Comença l'última campanya per excavar el Dolmen de la Llosa, a Bescaran

Corredor d’accés a la cambra sepulcral desenterrat el 2016.

Corredor d’accés a la cambra sepulcral desenterrat el 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran, a l’Alt Urgell, impulsa una nova intervenció arqueològica centrada en la restauració i conservació del Dolmen de la Llosa, un monument funerari prehistòric inèdit al Pirineu. Serà a partir de dilluns vinent quan començarà la tercera fase dels treballs, que fins al moment han permès desenterrar un megàlit de tres mil vuit-cents anys d’antiguitat que durant molts anys havia passat desapercebut, enterrat i ocult entre la vegetació.

Les intervencions del 2016 van confirmar, segons va explicar ahir a SEGRE el responsable de l’empresa encarregada dels treballs, Gerard Remolins, de ReGiraRocs, la presència d’un corredor per accedir des de l’exterior a l’habitacle sepulcral situat a l’interior d’un túmul de pedra, una troballa insòlita mai abans documentada a la zona.

A banda del valor patrimonial que té la recuperació del monument, les excavacions s’han convertit en un atractiu turístic per al municipi i també s’organitzen visites guiades mentre duren els treballs, que s’allargaran fins al pròxim 20 d’agost.

A més dels sis arqueòlegs que treballaran sobre el terreny, el projecte està obert a persones voluntàries que estiguin interessades a col·laborar en la recuperació.

tracking