SEGRE

PATRIMONI

La catedral de la Seu, renovada

El bisbat d’Urgell inaugura aquest dimecres les obres de restauració de la catedral de Santa Maria d’Urgell || Treballs durant un any i inversió de 685.000 euros

La catedral presentava aquest aspecte durant part del temps que va durar la restauració.

La catedral presentava aquest aspecte durant part del temps que va durar la restauració.OBISPADO DE URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat d’Urgell inaugura aquest dimecres les obres de restauració de la catedral de Santa Maria d’Urgell de la capital de l’Alt Urgell. Serà a partir de les dotze del migdia, a l’església de Sant Miquel, amb un acte presidit per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; el director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural del ministeri de Cultura, Luis Lafuente; la subdelegada del Govern central, Imma Manso, i el tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell i president del consell comarcal, Jesús Fierro, entre altres autoritats, així com els arquitectes i responsables de la direcció de l’obra.

El temple ha estat sotmès a una rehabilitació integral durant més d’un any. Els treballs, que han comptat amb una inversió de 685.911 euros, han estat finançats pel ministeri de Cultura, a través de la direcció general de Belles Arts.

S’han reparat les àrees deteriorades pel pas del temps i per l’aigua, alhora que s’han regenerat espais afectats per la humitat. Es va actuar reparant les cobertes de l’absis, el cimbori i les torres de la catedral. A l’absis, es va tancar la zona externa amb l’ajuda de vidre transparent, la qual cosa permet la contemplació de l’espai sense la necessitat de sortir a l’exterior.

També es van restaurar els elements escultòrics, es van netejar les parets dels claustres, la coberta de l’església de la Pietat i es va aprofitar per adaptar a la normativa vigent alguns trams de la instal·lació elèctrica.

D’altra banda, el bisbat de Lleida i l’empresa Construccions Monjo van firmar aquest dimarts el contracte d’adjudicació d’obra per a la reconstrucció de l’església de Sant Pere de Rosselló, al Segrià.

La catedral presentava aquest aspecte durant part del temps que va durar la restauració.

La catedral presentava aquest aspecte durant part del temps que va durar la restauració.OBISPADO DE URGELL

tracking