SEGRE

MÚSICA

Carles Trepat homenatja Emili Pujol amb 'Barcarola'

Ho va fer aquest dimecres a Cervera, amb una guitarra del 1892 d’Antonio Torres || Aquest instrument de corda podria arribar al milió d’euros al mercat

Exposició d’instruments a la Fira de Lutiers a Cervera.

Exposició d’instruments a la Fira de Lutiers a Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El guitarrista Carles Trepat va voler homenatjar aquest dimecres el seu mestre, Emili Pujol, que dóna nom a la càtedra de música de Cervera, tocant una de les últimes creacions del mestre, Barcarola.

Ho va fer amb una de les guitarres exposades a la XII Fira de Lutiers. Concretament, una d’Antonio Torres de l’any 1892, instrument el valor del qual en subhasta pot arribar al milió d’euros. L’exposició d’aquesta peça a Cervera, propietat del mateix Trepat, es fa en memòria del 200 aniversari del naixement d’Antonio Torres, considerat per molts com el pare de la guitarra moderna.

De fet, la van tocar els grans mestres com Emili Pujol, Francisco Tárrega, Miquel Llobet i Julián Arcas. D’altra banda, el passadís central de la Universitat de Cervera va donar cabuda a la Fira de Lutiers. Una vintena de constructors d’instruments es van citar aquest dimecres a la capital de la Segarra coincidint amb la trenta-setena edició del Curs i del Festival Internacional de Música, en què participen 270 joves músics d’arreu del món.

A la nit, Carles Trepat va presidir també el concert al Paranimf de la Universitat. En aquesta ocasió, va tocar peces dels quatre grans mestres de la guitarra: Arcas, Llobet, Pujol i Tárrega. Entre d’altres, també van actuar Olga Aleshinski, al violí; Émile Cantor, a la viola; Laurentiu Sbarcea, al violoncel; Eduardo Martínez, a l’oboè, i Josep Fuster, al clarinet.

Avui dijous, a les 19.00 hores, a la Casa Duran i Sanpere, Trepat homenatjarà Enric Granados en el seu 150è aniversari amb l’obra Fantasia catalana, una suite de cançons populars catalanes.

tracking