SEGRE

LITIGI

La DGA demana ara entrar al Museu de Lleida el dia 1 a confiscar les 44 peces

Sixena 2

Sixena 2ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La DGA va tornar a sol· licitar aquest dijous entrar al Museu de Lleida a confiscar les 44 peces de l’equipament procedents del monestir de Sixena, encara que aquesta vegada l’1 d’agost, en cas que Catalunya no entregui les obres l’últim dia de termini fixat per la jutge, el 31 de juliol.

Aquesta última petició al jutjat de primera instància i instrucció número 1 d’Osca es va fer efectiva immediatament després que la titular remetés aquest dijous mateix una interlocutòria a la DGA recordant-li que per entrar al Museu havien d’esperar que transcorregués el dia 31.

Era la seua resposta a la mateixa petició enviada per la DGA el dimecres 26 de juliol, en la qual sol·licitaven a la jutge que permetés accedir al Museu el dia 31 a la tècnic pèrit del Govern aragonès i a la secretària judicial amb l’auxili de la brigada de patrimoni històric de la policia o de la unitat homòloga de la Guàrdia Civil “perquè no es produeixi cap problema”.

En la nova petició d’aquest dijous, la DGA també va sol·licitar un aclariment sobre si el període per esperar la devolució “expira a les 22.00 h del 31 de juliol, ja que el seu escrit no ho identifica”. Així mateix, li prega que permeti “la confiscació de les obres a partir de l’endemà, si Catalunya no compleix la sentència, ja que l’agost és inhàbil per presentar cap escrit”.

D’altra banda, la jutge requereix a la Generalitat perquè “identifiqui, en el termini d’una audiència, el lloc on es troben els 44 béns objecte d’execució”. L’advocat de Vilanova de Sixena, Jorge Español, va anunciar que presentarà a l’Audiència Provincial d’Osca un escrit demanant que valori el comportament “antiètic” de la Generalitat.

tracking