SEGRE

LITERATURA GUARDONS

‘Ful’, de Rafa Melero, s’endú el primer premi de novel·la Cartagena Negra

Per la seua narrativa i el “sorprenent” gir final

Rafa Melero, en una foto d’arxiu.

Rafa Melero, en una foto d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor lleidatà i mosso d’esquadra Rafa Melero ha estat el guanyador de la primera edició del Premi de Novela Cartagena Negra, que es concedirà en el marc del tercer festival Cartagena Negra, per la seua obra Ful, que va sortir al mercat fa poc més d’un any.

L’equip organitzador del certamen dedicat a la literatura de crim i misteri, les activitats del qual se celebraran el proper mes de setembre a la ciutat murciana, ha destacat la potència narrativa de l’obra premiada, així com el plantejament de la seua trama i el seu sorprenent gir final per premiar la novel·la de Melero.

La presència de les forces de l’ordre, el tractament del mal i les obres ‘mediterrànies’, els eixos

L’escriptor va resultar l’elegit d’entre cinc novel·les seleccionades. El premi, que reconeix els valors literaris d’aquelles novel·les negres publicades al llarg de l’any immediatament anterior, en aquest cas durant el 2016, serà entregat en la sessió de clausura de Cartagena Negra, el 9 de setembre vinent, dins dels actes que posaran fi a aquestes terceres jornades.

Aquest any la presència de les forces de l’ordre, el tractament del mal i el gènere negre produït a la vora de la Mediterrània constituiran les tres línies temàtiques principals entorn de les quals girarà el festival murcià i que reunirà una trentena de creadors procedents d’arreu de l’Estat espanyol.Ful és l’última obra publicada per Rafa Melero. En aquesta ocasió la trama té com a escenari el Centre Històric de la ciutat de Lleida i el tràfic de drogues és molt present en la història, en la qual no falta cap dels elements que caracteritzen la novel·la negra. Anteriorment havia editat La ira del Fènix i La penitència de l’alfil, protagonitzades tant una com l’altra pel sergent dels Mossos d’Esquadra Xavi Masip.

tracking