SEGRE

MÚSICA TROBADA

L’Alt Urgell, a ritme d’acordió

La Seu acull el concert inaugural de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu || El festival, que avui es trasllada a Arsèguel, reunirà en tres dies més de cent intèrprets provinents de vuit països

Un moment de l’actuació ahir del bandeonista uruguaià Enrique Tellería.

Un moment de l’actuació ahir del bandeonista uruguaià Enrique Tellería.RÀDIO SEU/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jardí de l’hotel Andria de la Seu d’Urgell va acollir ahir l’acte inaugural de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu, el festival de música tradicional més antic de Catalunya, amb els concerts que van oferir el duo Daura, compost pels urgellencs Pilar Planavila (acordió cromàtic) i Ivan Caro (gralla), i el bandoneonista uruguaià Enrique Tellería.

La primera jornada de la 42a edició d’aquesta trobada va seguir a la tarda a la plaça del Carme, amb el concert de cançó mexicana que van oferir Joaquim Serradell i Joan Ribolleda El Truqui.

El concert central tindrà lloc aquesta nit a Arsèguel i comptarà amb una quinzena d’actuacions

Posteriorment estava prevista l’actuació del Grup de Ranxeres de la Seu, format per Enric Coro Corominas (veu), Agustí Porta (acordió diatònic), Jordi Blasco (guitarrón), Elías Fernández (bateria) i Eva Campi (acordió diatònic).

També ahir, a partir de les deu de la nit, hi havia programat el Concert de les dotze nacions, als jardins del Seminari de la Seu d’Urgell, amb acordionistes i conjunts de països com Finlàndia, República Dominicana, França, Rússia, Quebec, Portugal, Uruguai, Colòmbia, Irlanda, Escòcia, Romania i Bielorússia.

Avui dissabte la Trobada d’Acordionistes es trasllada a Arsèguel, bressol de l’esdeveniment, on al migdia començarà un concert al parc de l’Església, amb Pilar Planavila i Ivan Caro i el Grup ROT (Erika Weigand, Josep Vilarrubla Pepón, Elías Porter, Laura González i Quique Pérez.

A la tarda, a les 19.00 hores, es podrà escoltar des del mateix escenari el grup Ribatònics, format per tretze músics. El concert central de la Trobada d’Acordionistes se celebrarà aquesta nit, a les 22.00 hores, i comptarà amb prop d’una quinzena d’actuacions, amb solistes i grups de quinze països diferents.

El preu de l’entrada és de 12 euros i pot adquirir-se a l’Espai Ermengol de la Seu, a la seu de Turisme de l’Alt Urgell i al Punt d’Informació d’Arsèguel.

Un moment de l’actuació ahir del bandeonista uruguaià Enrique Tellería.

Un moment de l’actuació ahir del bandeonista uruguaià Enrique Tellería.RÀDIO SEU/TWITTER

tracking