SEGRE

FESTIVALS MÚSICA

Càtedra Emili Pujol de rècord a Cervera

El festival repeteix èxit de públic, amb el 95% de les localitats ocupades en els catorze concerts || El curs de música acull 272 alumnes internacionals, que destaquen l’alt nivell de la formació

El festival es va clausurar ahir a la nit amb un espectacle al pati de la Universitat amb orquestres.

El festival es va clausurar ahir a la nit amb un espectacle al pati de la Universitat amb orquestres.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Càtedra Emili Pujol de Cervera gaudeix de molt bona salut. Així ho ratifiquen les xifres de rècord aconseguides en la 37 edició. El Festival de Música i el Vila Closa van superar de nou totes les expectatives i van arribar a ocupar el 95% de les localitats disponibles en els catorze concerts programats, xifra que es manté respecte a l’any passat.

Destaquen com a concerts més multitudinaris l’inaugural, que va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, i el de dilluns passat, que va oferir el grup de pop amb arrels a Cervera Blaumut. Com ja és tradició, el festival va tancar ahir a la nit amb un espectacle al pati de la Universitat a càrrec de les diferents orquestres que s’han format durant el curs. El concert va ser dirigit per Manel Valdivieso i les orquestres van interpretar obres de Bizet, Wagner, Xostakóvitx, Guzman (en homenatge a la seua figura molt vinculada al conservatori de Cervera), Rimski-Korsakov i Toldrà. Durant el dia també es van oferir tres concerts al festival Vila Closa de corda i vent, contrabaix i piano a la Casa Museu Duran i Sanpere, l’església de Sant Joan i l’auditori municipal.

Destaquen com a concerts més multitudinaris l’inaugural, amb la Julià Carbonell, i el de Blaumut

Per la seua part, el Curs de Música va superar els 272 alumnes, el màxim de la seua capacitat, procedents de diferents països com els Estats Units, la Xina, el Japó, Alemanya i Dinamarca, entre d’altres. Els joves inscrits van assistir durant tota la setmana a classes de fins a tretze instruments diferents. Un total de 31 professors els han impartit classes de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta o trombó. També s’han fet cursos intensius tant de contrabaix com dels instruments de metall: trompeta, trompa i trombó.

La directora del curs, Estefania Balcells, va destacar que “es tracta d’un curs totalment consolidat del qual ja tenim algunes reserves per a la pròxima edició”. La formació va comptar també amb el suport de l’Obra Social La Caixa, de manera que 38 estudiants sense recursos hi van poder participar gràcies als ajuts concedits per l’entitat bancària.

Una guitarra d’Antonio Torres de finals del XIXEl Festival de Música es va completar amb la celebració de la 14 Fira de Lutiers, que va tenir lloc dimecres i que va reunir als passadissos de la Universitat 15 tallers i 25 artistes. Un dels instruments que van despertar més curiositat va ser la guitarra construïda per Antonio Torres el 1892 i que es va poder escoltar de la mà del mestre Carles Trepat.

El festival es va clausurar ahir a la nit amb un espectacle al pati de la Universitat amb orquestres.

El festival es va clausurar ahir a la nit amb un espectacle al pati de la Universitat amb orquestres.SEGRE TÀRREGA

tracking