SEGRE

INICIATIVES

Jornades sobre patrimoni i paisatge a les valls d'Àneu al setembre

Un total de 24 ponències entre els dies 14 i 17

Imatge d’arxiu del poble de Sorpe, al municipi d’Alt Àneu.

Imatge d’arxiu del poble de Sorpe, al municipi d’Alt Àneu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les valls d’Àneu acolliran, del 14 al 17 de setembre, les Jornades sobre Patrimoni i Desenvolupament, amb l’objectiu de posar en relleu el territori mitjançant el seu interès paisatgístic i patrimonial a través d’elements com el castell de València d’Àneu i la resta de les fortificacions medievals de les valls d’Àneu.

En vint-i-quatre ponències es debatrà, a les Planes de Son, sobre la necessitat de restaurar la identitat a través del patrimoni, el patrimoni com a factor de desenvolupament o els valors socials del patrimoni. Les jornades s’estructuraran en quatre eixos: patrimonialització, activitat turística, paisatge i patrimoni.

El Castell de València d’Àneu i el seu entorn són el punt de partida per debatre sobre el futur

El castell de València d’Àneu, que ofereix les visites per segon any consecutiu, serà el gran protagonista, i les actuacions fetes en el conjunt seran el principal punt de partida per debatre sobre com s’han de projectar cap al futur les possibilitats dels elements de patrimoni històric.

En aquest sentit, les jornades centren l’àmbit d’estudi i reflexió a la comarca del Pallars Sobirà, en general, i a les valls d’Àneu, en particular, posant-ho en relació amb altres zones del territori espanyol i internacional en les quals el valor patrimonial en diverses escales, sigui de territori, edificis o altres elements auxiliars, s’ha protegit i delimitat, determinant-ne els elements essencials i adaptant-los a nous usos.

El president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, va explicar que les actuacions portades a terme en el conjunt històric del castell de València d’Àneu i el seu entorn des dels anys noranta constitueixen un bon punt de partida per debatre sobre com s’han de projectar cap al futur les possibilitats dels elements de patrimoni històric per aconseguir la complicitat dels sectors socials.

tracking