SEGRE

MÚSICA

L'Acadèmia de Solsona, amb 72 alumnes de vint-i-dos països

Oferiran 34 concerts en diverses poblacions entre els dies 9 i 21 d’agost

El director de l’AIMS, Peter Thiemann, i la regidora de Cultura de Solsona, Sara Alarcón, ahir.

El director de l’AIMS, Peter Thiemann, i la regidora de Cultura de Solsona, Sara Alarcón, ahir.AYUNTAMIENTO DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setzena edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), que aquest any se celebrarà del 9 al 21 d’agost, comptarà amb la participació de setanta-dos joves procedents de vint-i-dos països diferents. Durant aquests dotze dies, tindran lloc fins a trenta-quatre concerts d’alumnes i professors a poblacions del Solsonès, el Bages, el Moianès, l’Alt Urgell, el Segrià i el Baix Llobregat en el marc de l’AIMS Festival.

De fet, una de les particularitats de l’Acadèmia és que els alumnes no únicament aprenen a l’aula, sinó que també comproven què és pujar a un escenari. Així, els alumnes, d’una banda, reben classes magistrals individuals d’assignatures com ara violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, improvisació, orquestra de cambra i música de cambra en diferents formacions.

De l’altra, a més, ofereixen diversos concerts i posen en pràctica aquests coneixements acompanyats dels seus professors. Així, dels trenta-quatre concerts de l’AIMS Festival, una vintena seran de format clàssic, en auditoris, esglésies i sales de concerts; quatre més tindran lloc en els diferents escenaris del centre històric de Solsona, i els deu restants formaran part de l’AIMS Social.

Aquesta última iniciativa pretén fer arribar la música a tots els col·lectius de la ciutat, sobretot a aquells als quals els és difícil anar a un auditori, amb la qual cosa hospitals, residències per a la tercera edat i centres per a discapacitats rebran aquestes actuacions.

Per al director del certamen, Peter Thiemann, l’èxit de l’Acadèmia Internacional de Música és “el seu claustre, format per deu professors de llarga trajectòria i de reconegut prestigi”.

les claus

  • Dates i escenaris. L’AIMS tindrà lloc del 9 al 21 d’agost. Alguns escenaris dels concerts seran, a banda de Solsona, Sant Llorenç, Castellar de la Ribera, Navès, Riner, Almacelles, Organyà i la basílica de Montserrat, entre d’altres.
  • Trajectòria. En els seus setze anys de recorregut, han passat pel certamen uns 1.000 alumnes de cinquanta nacionalitats diferents, alguns amb mentor perquè els recursos econòmics no siguin un impediment. 
tracking