SEGRE

LITIGI PATRIMONI

Ros replica a Lambán que no es pot barrejar el “procés” amb Sixena

Ros replica a Lambán que no es pot barrejar el “procés” amb Sixena

Ros replica a Lambán que no es pot barrejar el “procés” amb SixenaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, considera que “no es pot barrejar la voluntat del Govern d’organitzar un referèndum amb un tema com el conflicte entre Catalunya i Aragó per l’art de Sixena”, com va fer el president d’Aragó, Javier Lambán, dimecres, al qualificar la decisió de la Generalitat de no entregar les quaranta-quatre peces del Museu de Lleida originàries del monestir oscenc com el “primer acte de rebel·lió independentista a l’Estat de dret”.

Ros va fer aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual no va descartar que la policia pugui acabar entrant al museu lleidatà per emportar-se’n els béns, si la jutge ho demana, però va advertir que l’execució “cautelar” de la sentència podria generar situacions “irreversibles”. També va reiterar que aquesta sentència “encara té un llarg recorregut jurídic” i que el dret empara que les obres segueixin a Lleida.

Lambán va replicar després a Ros que “ja hi ha sentències fermes que donen la raó a Aragó”, i va advertir la Generalitat que “en un Estat de dret, i per part d’un demòcrata, el que cal fer és complir-les”. Va afegir que al debatre qualsevol tema “es pot tenir raó o no, tot és opinable”, però “en una democràcia, en un Estat de dret, quan els jutges dicten sentència, la discussió s’ha acabat i té raó aquell a qui assisteix la raó de la justícia”.

tracking