SEGRE

ESPECTACLES TEATRE

FiraTàrrega recorda la guerra en una obra sobre la memòria

Un moment de l’assaig obert de ‘Màtria’ que va tenir lloc ahir a les instal·lacions de Cal Trepat.

Un moment de l’assaig obert de ‘Màtria’ que va tenir lloc ahir a les instal·lacions de Cal Trepat.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove Carla Rovira converteix en l’obra teatral Màtria (Narrar el silenci) la memòria privada en memòria col·lectiva. A partir d’un treball d’investigació propi que ha durat més de dos anys sobre l’afusellament d’un besoncle seu l’any 1939 a mans del règim franquista i després de trobar unes cartes que aquest va escriure durant els últims anys de la seua vida, Rovira reflexiona en aquesta obra sobre temes com el silenci, la mort i la família i es rebel·la contra un Estat forjat en l’oblit.

En aquesta representació, Rovira ofereix una història molt personal i alhora dura amb la qual confia que molts espectadors puguin sentir-se identificats.

La peça teatral, una coproducció juntament amb el festival Temporada Alta de Girona, s’estrenarà en la propera edició de FiraTàrrega, que se celebrarà del 7 al 10 de setembre vinents. Carla Rovira participa per segon any al Programa de Suport a la Creació i, en aquest marc, ahir va oferir un assaig obert a les instal·lacions de Cal Trepat de Tàrrega.

L’obra teatral és interpretada pels actors Marc Naya, Àngela Pitarch i la mateixa Carla Rovira, que també exerceix de directora de Màtria (Narrar el silenci).

tracking