SEGRE

STREET ART

GarGar Festival, segona part

La novaiorquesa BKFOXX i el francès @zesoner ofereixen el seu primer treball conjunt a Penelles || Una recreació d’‘Alícia al País de les Meravelles’

El mural acabat de BKFOXX i @zesoner que llueix a Penelles.

El mural acabat de BKFOXX i @zesoner que llueix a Penelles.GAR GAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una versió molt particular d’Alícia al País de les Meravelles decora des d’aquest cap de setmana passat una de les parets de Penelles. Es tracta d’una pintura de street art obra de l’artista novaiorquesa BKFOXX i del francès @zesoner, que han escollit aquest municipi de la Noguera per mostrar el seu primer projecte conjunt, en una coalició que a partir d’ara els portarà per diferents escenaris internacionals, segons van explicar aquest dilluns Mar López-Pintó i Jordi Solsona, directors i creadors del GarGar Festival, que se celebra des de fa dos anys en aquest municipi (vegeu el desglossament).

Ella és una de les “creadores de street art més reputades de la ciutat nord-americana, la seua obra pot veure’s en nombrosos llocs de Nova York”, van explicar els organitzadors del GarGar a SEGRE, i per la seua banda @zesoner va ser a Penelles durant l’última edició del GarGar Festival, una participació que li va deixar molt bon sabor de boca, suficient per convèncer BKFOXX i estrenar el projecte conjunt a Penelles.

Així que des d’aquest divendres passat, dia 4, i fins aquest dilluns al migdia van treballar junts per primera vegada en un mur. Tant López-Pintó com Solsona es mostraven aquest dilluns a SEGRE molt satisfets pel fet que dos artistes de la seua talla s’haguessin animat a participar en la iniciativa que lideren a Penelles.

A més a més, aquest dissabte a la nit, “amb la voluntat d’oferir activitats culturals paral·leles”, va tenir lloc una conferència d’Arcadi Poch, comissari de Montana Colors, en la qual va abordar temes com les diferents esferes de l’art i de la creativitat urbana.

L’última edició del GarGar es va celebrar el primer cap de setmana de maig amb artistes procedents de països com el Canadà, Portugal, França i el Regne Unit, a més de Lleida, Catalunya i la resta de l’Estat.

Dos anys d’un festival que en cada edició sembla consolidar-se més El GarGar Festival va celebrar aquest any la segona edició, en una iniciativa sorgida de l’empresa de disseny gràfic Binomic, que sembla que es consolida cada any. En l’última edició del festival, el certamen va reunir uns vint-i-cinc artistes de diferents punts d’Espanya i fins i tot un italià de Nàpols, atrets per la idea de pintar uns 1.000 metres quadrats de murs, parets i façanes d’edificis de la localitat de la Noguera. En la passada edició, mil metres quadrats més de murs van prendre vida amb els colors d’una trentena d’artistes com el conegut TVBoy.S’hi van sumar alguns que van començar a decorar les parets el cap de setmana anterior, perquè tenien ja tenien compromisos el del GarGar, però no volien perdre’s la participació a Penelles com l’anglès establert a Barcelona Sebastien Waknine. El món rural és la inspiració per a molts d’ells.

tracking