SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

Corbella, en un projecte de dansa europeu a Friburg

Amb la participació de 45 ballarins de hip-hop i rap de deu països diferents

Un moment de l’assaig general de ‘Power of Diversity’ el passat 28 de juliol a Friburg, Alemanya.

Un moment de l’assaig general de ‘Power of Diversity’ el passat 28 de juliol a Friburg, Alemanya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director d’arts escèniques de Lleida, Llorenç Corbella, que és al capdavant de la Llotja, el Teatre de l’Escorxador i la sala Julieta Agustí des de l’octubre de l’any passat, ha dissenyat l’escenografia i ha participat en la creació artística de Power of Diversity, que forma part del projecte The Crossing Lines Project, estrenat fa escassos dies a Friburg (Alemanya).

Es tracta d’una iniciativa “apassionant” en paraules de Corbella, en què participen fins a 45 ballarins i ballarines de deu ciutats europees de deu països diferents amb els respectius festivals. Entre ells, cinc ballarins de Las Palmas de Gran Canaria, a més de Corbella, l’únic lleidatà que actualment forma part d’aquest projecte. Anteriorment, FiraTàrrega havia participat en The Crossing Lines.

El director de les arts escèniques de Lleida, un dels creadors artístics de ‘Power of Diversity’

Aquest espectacle internacional de gran format, organitzat per la companyia alemanya Pan. Optikum, té com a objectiu fomentar un teatre jove i multicultural amb ritmes urbans com el dance i el hip-hop, amb les lletres de rap dels germànics Rapucation.

Ara ha iniciat una gira per les deu ciutats de les quals procedeixen els ballarins, o el que és el mateix, Görlitz (Alemanya), Bytom (Polònia), Sibiu (Romania), Kirkenes/Murmansk (Noruega), Deventer (Països Baixos), Helsingör (Dinamarca), Folkestone (Anglaterra), a més de Las Palmas de Gran Canaria, entre d’altres.

Llorenç Corbella, natural de Vallfogona de Riucorb tot i que resident a Tàrrega, està especialitzat en vestuari i escenografia i la seua trajectòria professional ha estat vinculada sempre al món de les arts escèniques. Als anys vuitanta va treballar al Teatre Lliure de Barcelona.

També ha col·laborat amb directors com Calixto Bieito, Joan Ollé, Josep Montanyès, Xavier Albertí o Mario Gas, així com en produccions del Centro Dramático Nacional, Teatro Real de Madrid, Teatre Nacional de Catalunya o del Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. Va dirigir FiraTàrrega entre els anys 1984 i 1985 i també des del 2003 fins al 2006.

Durant l’Any Granados es va encarregar de l’escenografia d’òperes com Follet i Goyescas, entre altres espectacles relacionats amb el pianista i compositor lleidatà del qual entre els anys 2016 i 2017 se celebra el 150 aniversari del seu naixement i el centenari de la seua mort al canal de la Mànega, quan el vaixell en el qual viatjava, el Sussex, va ser bombardejat tornant de Nova York, el 24 de març de l’any 1916 durant la Primera Guerra Mundial.

Objectiu: captar públic jove o que no va al teatre Un dels objectius del projecte europeu Power of Diversity, que compta amb finançament de la Unió Europea a través del Creative Europe Programme, és arribar a nous públics utilitzant mitjans d’expressió basats sobretot en la cultura hip-hop, així com el rap. D’aquesta manera, pretén atreure persones, normalment joves, que no acostumen a anar a veure espectacles teatrals.

Un moment de l’assaig general de ‘Power of Diversity’ el passat 28 de juliol a Friburg, Alemanya.

Un moment de l’assaig general de ‘Power of Diversity’ el passat 28 de juliol a Friburg, Alemanya.SEGRE

tracking