SEGRE

MEMÒRIA

Recuperen la figura de la poeta lleidatana Maria Malla

Conferència a Alguaire, el seu poble natal, de Vicent Lladonosa || Donació de llibres per part de la seua filla, Gracieuse Moulin

Imatge de la poeta i escriptora Maria Malla.

Imatge de la poeta i escriptora Maria Malla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un article a la revista Cercavila d’Alguaire va despertar el 2010 la curiositat de l’historiador local Vicent Lladonosa, fill del municipi. Parlava de la poeta, escriptora i anarquista Maria Malla (1918-1995), anomenada també Malla Rossell o Mariposilla, pràcticament desconeguda al seu poble natal, ja que es va traslladar amb només un any amb els seus pares a Castellbell i el Vilar (on la biblioteca porta el seu nom) encara que va tornar a Alguaire amb assiduïtat a casa dels seus avis i oncles.

Després de la Guerra Civil va arribar l’exili a França, on va residir fins a la seua mort. Lladonosa va començar a investigar, a posar-se en contacte amb familiars i coneguts fins a tenir prou material com per editar un llibre, que veurà la llum ben aviat.

A més, el proper 7 de setembre, no només impartirà una conferència sobre la seua figura a la Biblioteca Josep Lladonosa (19.00h), sinó que a l’esdeveniment acudirà la seua filla, Gracieuse Moulin, que donarà una desena dels títols escrits per la seua mare.

Entre els quals, el drama poètic El reinado de la paz, els poemaris Renacen entre páginas, El grito silencioso, El último romántico, El amor del desamor, Todo corazón o els llibres de relats Mirna Keynes y otros relatos i Los cuadernos de Mara Mas.

Compromesa amb el seu temps, la seua obra parla d’amor i desamor però també sobre personatges que van lluitar pels seus ideals o les resistències milicianes a Montserrat. A més, va col·laborar en nombroses revistes.

tracking