SEGRE

MÚSICA

Vilagrassa reuneix 500 persones en la 17 Nit de l'Acordió

Amb sis formacions, la majoria joves

Un moment de la celebració de la 17 Nit de l’Acordió de Vilagrassa, dimarts a la nit.

Un moment de la celebració de la 17 Nit de l’Acordió de Vilagrassa, dimarts a la nit.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“L’acordió és l’instrument més present en les formacions de música tradicional catalana”, va afirmar el musicòleg Artur Blasco. Ho va dir dimarts a la nit en la 17 Nit de l’Acordió de Vilagrassa i va assegurar que “la Trobada d’Acordionistes d’Arsèguel i la Seu, amb les posteriors actuacions a Puigcerdà, Castellbò i Vilagrassa, han ajudat a donar a conèixer i promoure aquest instrument, fins llavors minoritari i ara estès per tot Catalunya, València i altres països”.

L’actuació va tenir lloc davant la portalada romànica de l’església de Santa Maria i va reunir més de mig miler de persones. “Amb 17 anys, la Nit de l’Acordió s’ha convertit en una tradició i un bon costum”, va assegurar l’alcalde, Jordi Serés. En aquesta edició van actuar sis formacions, la majoria de joves músics del Pirineu i la Catalunya central.

L’únic de fora de Catalunya va ser Anaton Eremciuc, de Moldàvia. La resta eren Liv Hallum i Ivan Garriga; Ivan Caro i Pilar Planavila; Erika Weigand, Josep Pepón Vilarrubla i Ernest Pipó; Roser Gabriel, Alba Atcher i Laia Casanelles; i el Grup Néixer.

tracking