SEGRE

CURSOS

Joves talents converteixen Solsona en una gran aula

Música clàssica amb alumnes de 22 països

Els participants a l’Acadèmia de Música de Solsona, ahir en la recepció a l’ajuntament.

Els participants a l’Acadèmia de Música de Solsona, ahir en la recepció a l’ajuntament.AJ. DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Classes d’improvisació musical, assignatures de violí o piano i concerts al carrer són algunes de les activitats que duran a terme els 72 joves talents de la música clàssica de 22 països que des d’aquest dijous participen en la setzena edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS).

Durant dotze dies els alumnes podran aprendre interpretació dins de les aules, però també a pujar a sobre de l’escenari acompanyats dels seus professors, tots ells catedràtics d’alt nivell.

Un dels estudiants que per primera vegada participen a l’AIMS és Aditya Mukherji, de Bombai (Índia). Per a ell és molt important estar a Solsona aquests dies ja que, segons va explicar, “a l’Índia no tenim cap escola de música clàssica i, per tant, aprendre música és molt difícil perquè no tens l’oportunitat d’optar a una educació formal”.

El director artístic del certamen, Peter Thiemann, va assenyalar que tots els alumnes tenen un perfil en comú: “Saben que la música serà el seu futur professional.” Durant el cap de setmana tindran lloc mitja dotzena de concerts de l’Acadèmia.

tracking