SEGRE

VARIS

Les festes majors prenen Lleida

Desenes de pobles de la província celebren les seues festes aquest cap de setmana || Els Amics de les Arts, caps de cartell a Arbeca, mentre que a Esterri d’Àneu actuaran Toni Albà i Fermí Fernàndez

Els Amics de les Arts, caps de cartell de la festa major d’Arbeca, on actuaran dissabte.

Els Amics de les Arts, caps de cartell de la festa major d’Arbeca, on actuaran dissabte.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entrem de ple en el cap de setmana de les festes majors per excel·lència a Catalunya i Lleida no n’és una excepció. Ni més ni menys que una vuitantena de pobles de la província estan de celebració al voltant del 15 d’agost. Entre aquests, Arbeca, que en l’apartat musical comptarà amb el grup català Els Amics de les Arts com a cap de cartell (dissabte 13, pati de les escoles, 00.30 h), presentant el seu últim àlbum, Un estrany poder. No faltarà una activitat que ja s’ha convertit en tota un tradició, el concurs Arbequí de Ferro (dilluns 14, 18.30 h, a la parada de l’Aixalà).

A més, fins al dia 15 s’han organitzat activitats per a tots els públics, infantils, monòlegs d’humor, esports, concursos de decorar balcons i carrers, exposicions o balls, per citar-ne només algunes.

El Pont de Suert comptarà fins al diumenge 13 amb animació infantil, ball, tallers de cuina infantil amb la doctora Antonieta Barahona, cercaviles, concerts o un espectacle pirotècnic (diumenge 13, 22.30 hores), així com un ball de final de festa amb l’Orquestra Girasol. A Preixana la música serà molt present amb concerts com el de La Terrasseta de Preixens (divendres 11, 00.00 h). Senterada proposa karaoke per a totes les edats (divendres 11, 00.00 h), mercats, esports, balls i lectura de poemes, entre altres activitats.

A Esterri d’Àneu ahir tenien previst celebrar el seu carnaval d’estiu i dissabte, l’obra teatral Ossos, amb Toni Albà i Fermí Fernàndez (20 h). A Villaller estrenen Villaller Medieval (dilluns 14 i dimarts 15), a banda d’oferir activitats per a totes les edats durant el cap de setmana de festes. Torregrossa, també fins al dimarts 15, comptarà amb nits joves de música, concerts i balls. Entre la música de Maials destacarà l’actuació de Joan Pau Piqué (dissabte 12, 22 h), quart finalista de La Voz. Organyà, Linyola, Àger, Albesa, Bossòst, Sucs o el Soleràs, són altres dels molts municipis que estan de festa aquests dies.

tracking