SEGRE

RELIGIÓ ALTRUISME

Reformen l’església de Maials gràcies a donatius de veïns

Col·loquen portes noves i pinten el temple amb els 100.000 euros aportats

Així llueix l’interior del temple després de la reforma a què ha estat sotmès.

Així llueix l’interior del temple després de la reforma a què ha estat sotmès.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de Maials va inaugurar divendres passat la remodelació de l’església de l’Assumpció de la Mare de Déu, del segle XVIII i d’estil neoclàssic i barroc, gràcies als prop de 100.000 euros que han estat donats pels feligresos. Gran part dels diners han arribat per via de dos famílies originàries del poble, segons va explicar el rector, Josep Maria Cebrià. Concretament, s’han reposat les deteriorades portes i s’ha repintat el temple.

“L’església necessitava de manera urgent una remodelació. Sense esperar-ho, el setembre i l’octubre de l’any passat vaig rebre les trucades de dos famílies originàries del poble que ens van comunicar que ens volien fer sengles donatius. Ha estat com una benedicció”, va afirmar el sacerdot.

La parròquia, que ha comptat amb l’assessorament de la delegació de Patrimoni del bisbat, va iniciar mesos després els treballs. El rector va voler matisar que “no només ha estat amb els diners d’aquestes dos famílies. Altres feligresos també han fet les seues aportacions que han estat fonamentals per completar allò que no s’havia previst com, per exemple, la reparació del sistema d’il·luminació”. Pel que fa a la identitat dels benefactors, Cebrià va afegir que “desitgen mantenir el seu anonimat”. Les noves portes s’han emportat gran part del pressupost, la inversió del qual ha anat a càrrec d’un sol donatiu. L’altra família va aportar els diners necessaris per pintar l’interior del temple i els feligresos, la resta.

Divendres, en el marc de la festa major del municipi, va tenir lloc la benedicció de la reforma amb una missa presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i disset sacerdots més. El capellà va afegir que “tota la parròquia està molt satisfeta perquè l’església és l’edifici més emblemàtic del poble i la festa de divendres ha estat una de les més multitudinàries que es recorden”.

Així llueix l’interior del temple després de la reforma a què ha estat sotmès.

Així llueix l’interior del temple després de la reforma a què ha estat sotmès.ITMAR FABREGAT

tracking