SEGRE

NOVETATS

Joan Margarit estrena la tardor literària amb 'Un hivern fascinant'

El periodista Lluís Foix publica la reflexió vital ‘El que la terra m’ha donat’

Margarit serà un dels protagonistes literaris de la temporada.

Margarit serà un dels protagonistes literaris de la temporada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El poeta de Sanaüja Joan Margarit (1938) obrirà la tardor literària amb Un hivern fascinant (Proa), que contindrà una quarantena de nous poemes. “Pretenc que sigui alegre però equilibrat perquè l’alegria absoluta a la meua edat és ridícula”, va explicar a SEGRE. Un volum en el qual ha buscat que els seus versos siguin “més transparents, més continguts, més breus i més intensos”, va assenyalar.

No serà l’únic autor amb vincles lleidatans amb nou llibre. Així, Edicions 62 llançarà La casa de la frontera, amb què Rafael Vallbona va guanyar el Premi Sant Joan, i el periodista Lluís Foix publicarà El que la terra m’ha donat, a Columna. Així mateix, Ara Llibres editarà les proeses esportives de Kilian Jornet a Summits Of My Life.

El nou curs traurà a la llum les novetats d’altres autors catalans. En aquest sentit, Proa, a més de Margarit, editarà, entre d’altres, La bellesa del temps, de Valentí Puig, així com L’assassí que estimava els llibres, de Martí Domínguez. Edicions 62 prepara una edició revisada d’Els catalans als camps nazis, de Montserrat Roig, a més del volum de Vallbona.

A Columna, a part de Foix, Carles Casajuana novel·larà l’última estada del poeta Josep Carner a Barcelona a Retorn i Andreu Carranza sortirà amb La ciutat dels llops. Jordi Puntí publicarà Això no és Amèrica a Empúries, que també editarà Robinson, de Vicenç Pagès. Destino tindrà com a gran aposta els textos inèdits de l’escriptor Josep Pla en forma de notes disperses agrupades en les 200 pàgines de Fer-se totes les il·lusions possibles Hacerse todas las ilusiones posibles.

Ara Llibres presentarà la nova novel·la de Carme Martí, El camí de les Aigües, i l’humor àcid de Jair Domínguez amb Ets un merda i ho saps. Rosa dels Vents acollirà el debut del periodista Ricard Ustrell amb Sense tu i la novel·la sobre la lluita d’una noia per ser periodista a La nit abans, de Bea Cabezas.

Quaderns Crema llançarà Novel·les (I), amb les quatre primeres obres de Francesc Trabal, i Epístoles a Josep Carner, de Salvador Oliva. La Breu Edicions apostarà per la història d’amor i amistat Cendres a Estós, d’Andreu Subirats; la novel·la que vincula memòria i expressió Arbre que s’allunya.

La lleidatana Pagès Editors distribuirà el debut de la barcelonina Anna Gurguí amb la novel·la psicològica familiar El primer ball i La Campana reeditarà Combat de Nit, de Josep Maria Espinàs, un reportatge fet novel·la sobre una part de vida.

Paul Auster, J. K. Rowling i Dan Brown, entre les novetats internacionals En el pla internacional, arribaran a les llibreries novetats de Paul Auster, Dan Brown, Ken Follet, Andrea Camilleri, J.K.Rowling o Anna Todd, entre d’altres. Proa editarà Aquesta és la meva carta al món, d’Emily Dickinson. Edicions 62 iniciarà el curs amb 4, 3, 2, 1, de Paul Auster i La piràmide de fang, d’Andrea Camilleri. A Columna, David Lagercrantz llançarà la continuació de la saga Millennium L’home que perseguia la seva ombra; Dan Brown publicarà Origen; i Anna Todd, Sisters. Empúries tindrà Al cor dels homes, de Nickolas Butler, i Bèsties fantàstiques i on trobar-les, de J.K.Rowling. Ara Llibres acollirà la contundent novel·la noruega de Lars Mytting, Els setze arbres del Somme. Rosa dels Vents publicarà la tornada de Ken Follett amb Una columna de foc. Periscopi llançarà la novel·la d’amor enmig de la guerra Sortida a Occident, de Moshin Hamid; la històrica El ferrocarril subterrani, de Colson Whitehead, i Cançó de la plana, de Kent Haruf. L’Altra Editorial apostarà per la novel·la situada a Manhattan sobre l’amor espatllat pel temps Anys llum, de James Salter. Edicions 1984 publicarà, entre altres títols, les epifanies diàries de Claudio Magris a Instantànies. Per la seua part, La Campana editarà la bonica història de dos mons i amors perduts El truc, d’Emanuel Bergmann.

Margarit serà un dels protagonistes literaris de la temporada.

Margarit serà un dels protagonistes literaris de la temporada.SEGRE

tracking