SEGRE

COMMEMORACIÓ

El Vilosell homenatja Llurba, autor del primer cuplet català

Durant l’homenatge a Rossend Llurba es va inaugurar una placa en una pineda amb el seu nom.

Durant l’homenatge a Rossend Llurba es va inaugurar una placa en una pineda amb el seu nom.AYUNTAMIENTO DE EL VILOSELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Vilosell va retre aquest dijous un nou homenatge a Rossend Llurba (El Vilosell, 1887 - Barcelona, 1954), autor del primer cuplet català, nascut en aquesta localitat de les Garrigues. A més de la presentació del llibre Història del Paral·lel. Memòries d’un home del carrer, l’acte va comptar amb les actuacions del director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí, al piano, amb la cupletista Aina Sánchez i la Coral de Dones del Vilosell.

Aquest dijous també es va inaugurar una placa amb una pineda amb el seu nom. Aquest no era el primer cop que el Vilosell recordava l’il·lustre veí, ja que el 4 de juny van tenir lloc diferents actes per commemorar el centenari del primer cuplet en català, La Font del Xirineu, escrit per Llurba el 1917, de forma que l’acte es va convertir també en un reconeixement a la seua figura i a la contribució a la normalització de la llengua a través de la música i la cultura popular.

La jornada va incloure diferents ponències sobre Llurba i la seua obra, entre les quals van destacar la presentada precisament pel músic, compositor i director artístic del TNC Xavier Albertí. L’esdeveniment va culminar amb la inauguració d’una placa a la casa natal de l’autor amb la presència d’alguns dels seus descendents.

tracking