SEGRE

LITERATURA

Javier Marías i Almudena Grandes, novetats de tardor

Ken Follett i Paul Auster, entre els autors internacionals a punt d’arribar

Els escriptors espanyols Almudena Grandes i Javier Marías.

Els escriptors espanyols Almudena Grandes i Javier Marías.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la setmana passada es feien públiques les novetats literàries de tardor en català, ara és el torn de les que es publicaran en castellà. Així, Ken Follett torna amb Una columna de fuego (Plaza & Janés), sobre espies a l’Anglaterra i l’Espanya del segle XVI, que continua en la fictícia Kingsbridge i a Sevilla.

Auster publica 4 3 2 1 (Seix Barral), per seguir una saga familiar i reflexionar sobre el poder del destí, i també torna Javier Marías amb Berta Isla (Alfaguara), la història d’una espera, de l’evolució del seu protagonista i de la fragilitat d’una relació amorosa condemnada.

Almudena Grandes continua amb la Guerra Civil amb la novel·la d’espies Los pacientes del doctor García. En narrativa espanyola, també s’editaran Taxi (Salamandra), de Carlos Zanón; El joven sin alma (Anagrama), de Vicente Molina Foix, i Por encima de la lluvia (Destino), de Víctor del Árbol.

Entre els internacionals, destaquen La decadencia de Nerón Golden (Seix Barral), de Salman Rushdie, retrat de la societat nord-americana des d’Obama fins a Trump; La reina Cristina de Suecia (Siruela), novel·la pòstuma de Dario Fo; Un libro de mártires americanos (Alfaguara), de Joyce Carol Oates; Regreso a Birchwood (Alfaguara), de John Banville; Rumbo al mar blanco (Malpaso), de Malcolm Lowry; El homenaje, d’Andrea Camilleri, i La casa de los nombres (Lumen), de Colm Tóibín, establert a temporades al Pallars.

No-ficció amb assajos i el centenari de la Revolució Russa Les novetats de no-ficció de tardor vénen carregades d’assajos literaris, del centenari de la Revolució Russa i del procés. El mexicà Jorge Volpi oferirà a Contra Trump (Debate) un “pamflet urgent” contra el president dels EUA. En el centenari de la Revolució Russa, es publicaran, entre d’altres, Los dilemas de Lenin (Alianza), de Tariq Alí. Altres assajos seran Geopolítica de las series (Errata Naturae), de Dominique Moisï, i Optimismo contra el desaliento (Ediciones B), de Noam Chomsky.

Els escriptors espanyols Almudena Grandes i Javier Marías.

Els escriptors espanyols Almudena Grandes i Javier Marías.EFE

tracking