SEGRE

CINE EXPOSICIÓ

Mequinensa repassa 122 anys d’història del cel·luloide al digital

L’exposició cinematogràfica s’inaugurarà aquesta tarda a la Sala Miguel Ibarz de Mequinensa.

L’exposició cinematogràfica s’inaugurarà aquesta tarda a la Sala Miguel Ibarz de Mequinensa.AYUNTAMIENTO DE MEQUINENSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El II Mequinensa International Film Festival es posa en marxa aquesta tarda amb la inauguració, a les 19.30, de l’exposició Del celuloide al digital: 122 años de cine, que podrà visitar-se fins al dia 3 de setembre a la Sala Miguel Ibarz. Aquesta activitat prèvia a l’inici de les projeccions dels curtmetratges finalistes, entre l’1 i el 3 de setembre, a la Sala Goya, recull elements de la col·lecció personal d’Antonio Pérez, encarregat de les projeccions cinematogràfiques a la localitat durant mig segle.

L’element central de la mostra és un projector model Ossa 60A, de principis dels anys cinquanta, que va projectar les estrenes de l’època al Poble Vell de Mequinensa –desaparegut arran de la construcció de l’embassament de Riba-roja– i que, una vegada remodelat, es va traslladar a l’actual nucli urbà per seguir complint la seua funció fins a la definitiva jubilació, al ser substituït per un projector digital.

A la inauguració, Antonio Pérez farà una demostració de tots els passos que s’havien de fer des que arribava una pel·lícula en format 35 mm fins que, finalment, es projectava al públic. La mostra es completa amb pel·lícules, objectius, cartelleria, un documental i diversos elements de memòria cinematogràfica.

tracking