SEGRE

FESTIVALS CINE

Mostremp reivindica la necessitat de films de culte i entreteniment

Un moment de la taula redona, amb Muntada al centre.

Un moment de la taula redona, amb Muntada al centre.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sisena edició de Mostremp Cinema Rural al Pallars va celebrar ahir la penúltima jornada amb diverses activitats. Entre aquestes, va destacar una taula redona moderada per l’actor i director teatral de Tremp Eduard Muntada, que portava per títol “Teatre versus cinema”. S’hi van abordar aspectes com el fet que “un bon text teatral ha de poder rodar-se i publicar-se en llibre”, a part de recordar que “el cine va començar gravant obres de teatre” i que, posteriorment, el setè art “ha ajudat a fer evolucionar el llenguatge teatral”.

Els ponents van coincidir que el cine ha d’“explicar històries humanes, res enllaunat”. També van lamentar la “falta de finançament” cap al teatre per part de les administracions, així com el fet que “una pel·lícula només per estar feta a Catalunya no té venda a la resta de l’Estat”, i es van mostrar convençuts que tan necessari és que existeixin “pel·lícules com Torrente com altres de culte de l’estil de les de Marc Recha”. A la tarda, es van projectar curts de la secció infantil i juvenil i mitja dotzena de films de la secció oficial del certamen, els guanyadors del qual es donaran a conèixer avui en la cloenda.

La cloenda del certamen, a La Lira aquesta tarda? La cloenda del Mostremp està prevista avui a partir de les 18.00 hores, amb un acte entre els convidats del qual destaca el crític de SEGRE Juan Ferrer. Al matí, tindran lloc diverses activitats, com ara una projecció de curts infantils i un vermut popular.

tracking